ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίσκεψη Μενέντεζ στην Ελλάδα, με... φόντο τους S-400

09:11 - 19 Αυγ 2022 | Ειδήσεις
Επίσκεψη Μενέντεζ στην Ελλάδα, με... φόντο τους S-400
Στην Ελλάδα για ιδιωτική επίσκεψη βρίσκεται ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο οποίος χθες απηύθυνε σαφή προειδοποίηση στην Τουρκία να μην προχωρήσει σε νέα προμήθεια S-400 από τη Ρωσία, ενώ έκανε ειδική αναφορά στις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.

Ο κ. Μενέντεζ βρέθηκε χθες, Τετάρτη, στην Αλεξανδρούπολη. Ο Αμερικανός Γερουσιαστής, τον οποίο συνόδευε ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζορτζ Τσούνης, επισκέφθηκε τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης. Χθες, Πέμπτη, ο κ. Μενέντεζ βρέθηκε στις Σπέτσες.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μενέντεζ απηύθυνε χθες αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία πως πρέπει να ανταποκριθεί στις ευθύνες της ως μέλος της Ατλαντικής Συμφωνίας και ότι δεν πρέπει να κάνει λάθη τα οποία θα έθεταν «σε περαιτέρω κίνδυνο την ασφάλεια των συμμάχων και εταίρων μας στο ΝΑΤΟ και σε όλη την Ευρώπη». Η κίνηση αυτή του κ. Μενέντεζ προκλήθηκε από τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν μέσω του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων TASS, ότι η Αγκυρα προετοιμάζεται να υπογράψει νέα συμφωνία με τη Ρωσία για την προμήθεια του συστήματος S-400.

{https://twitter.com/chatzimichail_k/status/1559948977780531203}

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.