ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αντιφασιστική πορεία για τα 9 χρόνια απ'τη δολοφονία Φύσσα-Ξέσπασαν μικροεπεισόδια

21:27 - 18 Σεπ 2022 | Ειδήσεις
Αντιφασιστική πορεία για τα 9 χρόνια απ'τη δολοφονία Φύσσα-Ξέσπασαν μικροεπεισόδια
Μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση για τα εννέα χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα διοργανώθηκε την Κυριακή (18/9) στο Κερατσίνι, με κεντρικό σύνθημα « Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί».

Διαδηλωτές και διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν αρχικά στην οδό Παύλου Φύσσα, στο μνημείο όπου δολοφονήθηκε από τον Γιώργο Ρουπακιά των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής ο ακτιβιστής καλλιτέχνης, ενώ ακολούθησε πορεία με κατεύθυνση το Μπλόκο της Κοκκινιάς.

Μετά την ολοκλήρωση της πορείας έλαβαν χώρα μικρής έκτασης επεισόδια μεταξύ ομάδας ατόμων και δυνάμεων των ΜΑΤ.

Ένας κάδος σκουπιδιών τυλίχθηκε στις φλόγες, ενώ από την πλευρά της αστυνομίας εκτοξεύτηκαν τουλάχιστον δύο βομβίδες κρότου-λάμψης.

Στην κεφαλή της πορείας βρέθηκαν οι γονείς του θύματος, Μάγδα και Παναγιώτης, ο Γιάννης Μάγγος, πατέρας του Βασίλη Μάγγου, του παιδιού που πέθανε το 2020 ύστερα από ξυλοδαρμό από αστυνομικούς, καθώς εκαι συγγενείς και φίλοι.

Η Μάγδα Φύσσα δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «είναι ημέρα μνήμης. Εννέα χρόνια τίποτα δεν έχει τελειώσει, όλα είναι εκεί», προσθέτοντας ότι ξεκινάει σε δεύτερο βαθμό η δίκη για τη Χρυσή Αυγή. «Μεγάλη δίκη. Κι αυτή θα είναι χρονοβόρα, έχουμε έναν αγώνα μπροστά μας», τόνισε. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.