ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ετοιμάζεται για Πολωνία η Sprider

10:53 - 22 Οκτ 2007 | Συνεντεύξεις
Η παράλληλη ενίσχυση του δικτύου της σε Ελλάδα και εξωτερικό, η είσοδό της στην αγορά της Πολωνίας αλλά και ο στόχος των 165 εκατ. ευρώ που έχει προσδιορίσει η διοίκηση της Sprider για του χρόνου σε επίπεδο πωλήσεων είναι μερικά μόνο από τα σχέδια της εισηγμένης, έτσι όπως τα αποκαλύπτει ο γενικός της διευθυντής κ. Κώστας Κοφινάς

H εταιρεία κ. Κ. Κοφινά τα τελευταία χρόνια έχει εντατικοποιήσει τις κινήσεις της προς το εξωτερικό. Ποιοι είναι οι στόχοι που έχετε θέσει προς αυτή την κατεύθυνση για το 2008;

Η είσοδός μας σε δύο τουλάχιστον νέες αγορές εκ των οποίων η μία θα είναι σίγουρα η Πολωνία. Ο στόχος μας είναι να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες που προσφέρουν τα κράτη των Βαλκανίων που χαρακτηρίζονται αφενός από ομαλότητα συνθηκών και αφετέρου διαθέτουν προοπτικές ανάπτυξης. Υπενθυμίζω ότι ήδη είμαστε Βουλγαρία, Κύπρο, Ρουμανία και Σκόπια. Ο στόχος που έχουμε βάλει για του χρόνου είναι να λειτουργήσουμε τουλάχιστον οκτώ νέα καταστήματα στο εξωτερικό.

Σε παράλληλη τροχιά όμως βρίσκεται η ανάπτυξή σας και στην ελληνική αγορά;

Πράγματι. Προσπαθούμε να ενισχύσουμε την παρουσία μας και στην Ελλάδα καθώς τα περιθώρια είναι ακόμη σημαντικά και υπάρχουν περιοχές που δεν έχουμε ακόμη παρουσία. Σήμερα λειτουργούμε 15 καταστήματα εκ των οποίων τα τρία βρίσκονται στο εξωτερικό και ο στόχος είναι όσον αφορά την εσωτερική αγορά να εγκαινιάσουμε άλλα 12 σημεία του χρόνου. Πάντως αυτό που πρέπει να επισημάνω γιατί είναι και ενδεικτικό των αναπτυξιακών ρυθμών που ακολουθούμε είναι ότι φέτος θα ξεπεράσουμε τελικά το στόχο των18 καταστημάτων. Δηλαδή μέσα στη χρονιά που διανύουμε περιμένουμε από την Sprider και άλλα σημεία.

Πως σκοπεύετε κ. Κ. Κοφινά να χρηματοδοτήσετε την ανάπτυξη σας;

Υπάρχουν τα κεφάλαια για ιδία χρηματοδότηση, με τη ρευστότητά μας αυτή τη στιγμή να φθάνει τα 23 εκατ. ευρώ, σημαντικό τμήμα της οποίας προήλθε από την πώληση του κτιρίου μας στην Ανθούσα. Τώρα από κι και πέρα επειδή τα αναπτυξιακά μας πλάνα είναι και πολλά και κοστοβόρα θα χρειαστεί κάποια στιγμή να προχωρήσουμε και σε τραπεζικό δανεισμό.

Ποιο είναι το μερίδιό σας στην ελληνική αγορά;

Εάν εκτιμήσουμε ότι η αγορά της ένδυσης συνολικά φθάνει τα 6,7 δις. ευρώ, τότε μπορούμε να πούμε ότι η Sprider απευθύνεται με τα ρούχα που διακινεί σε ένα τμήμα αυτής που εκτιμώ στα2,3 δις. ευρώ. Δηλαδή μιλάμε για το40% περίπου της συνολικής αγοράςένδυσης. Σε αυτό το τμήμα το μερίδιό μας ανέρχεται στο 4% και ο στόχος είναι να το φθάσουμε στο 12% μέσα στη προσεχή πενταετία.

Από πλευράς οικονομικών μεγεθών η εταιρεία θα πιάσει τους φετινούς της στόχους και πόσο ψηλά έχει βάλει τονπήχη για του χρόνου;

Εχοντας κατά νου το εξάμηνο πιστεύω ότι φέτος θα τους ξεπεράσουμε. Το εννεάμηνο που πρόκειται εντός του προσεχούς διαστήματος να ανακοινωθείμας δίνει μία αύξηση τζίρου πάνω από 34% και μία βελτίωση της λειτουργικής κερδοφορίας σε επίπεδα πάνω από 50%. Για το σύνολο της χρήσης έχουμε εκτιμήση πωλήσεις της τάξεως των 124 εκατ. ευρώ, ενώ για του χρόνου έχουμε προβλέψει τζίροστα 165 εκατ. ευρώ.

Δ.Καραγιαννοπούλου

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.