ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΗΕ για μετανάστες στον Έβρο: Ζητάμε πλήρη διερεύνηση του περιστατικού

14:32 - 17 Οκτ 2022 | Ειδήσεις
ΟΗΕ για μετανάστες στον Έβρο: Ζητάμε πλήρη διερεύνηση του περιστατικού
«Η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες είναι βαθιά στενοχωρημένη από τις σοκαριστικές αναφορές και τις εικόνες 92 ατόμων», αναφέρει ο ΟΗΕ σε σχετική ανακοίνωσή του σχετικά με το ζήτημα των μεταναστών που βρέθηκαν γυμνοί στον Έβρο.

Παράλληλα, η ανακοίνωση τονίζει ότι «καταδικάζουμε μια τέτοια σκληρή και ταπεινωτική μεταχείριση και ζητούμε πλήρη διερεύνηση αυτού του περιστατικού».

{https://twitter.com/Refugees/status/1581649909824237568}

Υπενθυμίζεται ότι οι 92 μετανάστες διασώθηκαν την Παρασκευή από τους Αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, σε συνεργασία τον Frontex, στις όχθες του ποταμού Έβρου.

Οι μετανάστες είχαν εγκαταλειφθεί στο σημείο γυμνοί και χωρίς να φέρουν τον παραμικρό εξοπλισμό. Όπως δήλωσαν οι ίδιοι στους Έλληνες Αστυνομικούς, είχαν μεταφερθεί στον Έβρο με τρία οχήματα των Τουρκικών Αρχών, ενώ εν συνεχεία επιβιβάστηκαν σε πλαστικές λέμβους. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, επεσήμανε πως «ακόμη ένα θλιβερό επεισόδιο «γράφτηκε» στον Έβρο, με την Τουρκία σε ρόλο πρωταγωνιστή, να εργαλειοποιεί εκ νέου μετανάστες, αυτή τη φορά 92 άτομα, τα οποία εντοπίστηκαν γυμνά και τραυματισμένα στον Έβρο».

Συνεχίζοντας ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου σημείωσε πως έχει ζητήσει και θα δει τη Δευτέρα 24/10 τον πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών και έχει ήδη ενημερώσει και τον ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:37 - 17 Οκτ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.