ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απολύσεις 20 Ελλήνων δικαστών και εισαγγελέων λόγω...υπηρεσιακής ανεπάρκειας

10:29 - 20 Οκτ 2022 | Ειδήσεις
Απολύσεις 20 Ελλήνων δικαστών και εισαγγελέων λόγω...υπηρεσιακής ανεπάρκειας
Ιδιαίτερα αποκαλυπτικό είναι το δημοσίευμα της Spiegel, το οποίο δίνει στοιχεία για τις απολύσεις Ελλήνων δικαστών και εισαγγελέων στην Ελλάδα, μέσα στο τελευταίο διάστημα.

Συγκεκριμένα, σε δημοσίευμα του Spiegel Online αναφέρεται ότι η Πειθαρχική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου απέλυσε 20 δικαστές και εισαγγελείς τους τελευταίους δέκα μήνες λόγω υπηρεσιακής ανεπάρκειας. Ως αιτία παρουσιάζονται οι μεγάλες καθυστερήσεις στην έκδοση δικαστικών αποφάσεων και εισαγγελικών ενεργειών. «Οι εν λόγω δικαστές και εισαγγελείς "έλαμψαν" δια της οκνηρίας, της ανεπάρκειας και της απουσίας τους».

Εξίσου, ανησυχίες γεννά και η κατάσταση στο ΣτΕ, στο οποίο εκκρεμεί ένας τεράστιος αριθμός υποθέσεων με τις αποφάσεις να καθυστερούν μέχρι και 19 χρόνια. Στο Ελεγκτικό Συνέδριο επίσης εκκρεμούν 122.000 υποθέσεις.

Αναφέρεται ακόμα στο δημοσίευμα:

«Δεν είναι ωστόσο μόνο δικαστές και εισαγγελείς που ευθύνονται για την κακή κατάσταση των ελληνικών δικαστηρίων. Το σύστημα απονομής δικαιοσύνης είναι εντελώς απαρχαιωμένο. Έτσι για παράδειγμα οι δικαστικοί υπάλληλοι κάνουν λόγο, μεταξύ άλλων, για στίβες φακέλων και εν μέρει χειρόγραφα έγγραφα που πρέπει μεταφέρονται πέρα δώθε σε καρότσια σουπερμάρκετ».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.