ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι δικαιούχοι της Golden Visa ανά χώρα προέλευσης- H κατανομή Κύριο

16:49 - 08 Νοε 2022 | Ειδήσεις
Οι δικαιούχοι της Golden Visa ανά χώρα προέλευσης- H κατανομή
Επικαιροποιημένα στατιστικά στοιχεία σχετικά με τις χώρες προέλευσης των δικαιούχων της «Golden Visa» και την κατανομή τους ανά περιφέρεια, προσκόμισε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης στη Βουλή.

Πιο συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών τρίτων χωρών, οι οποίοι κατέχουν κατόπιν αρχικής χορήγησης, ισχυρή άδεια διαμονής μόνιμου επενδυτή, προέρχεται από την Κίνα και ακολουθούν οι Τούρκοι, και οι Ρώσοι επενδυτές, καθώς και επενδυτές προερχόμενοι από τον Λίβανο.

Ο μεγαλύτερος όγκος των αιτήσεων συγκεντρώνεται, κυρίως, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.

Μεταξύ άλλων, προκύπτει ότι οι περισσότεροι πολίτες τρίτων χωρών, οι οποίοι κατέχουν, κατόπιν ανανέωσης ή επανέκδοσης, ισχυρή άδεια διαμονής μόνιμου επενδυτή, προέρχονται από τη Ρωσία και ακολουθούν οι Κινέζοι, οι Τούρκοι, και οι Αιγύπτιοι επενδυτές. Ο μεγαλύτερος όγκος των αιτήσεων συγκεντρώνεται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.

Εκκρεμείς αιτήσεις

Τέλος, αναφορικά με τις εκκρεμείς αιτήσεις για αρχική χορήγηση άδειας διαμονής μόνιμου επενδυτή, η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών τρίτων χωρών, οι οποίοι έχουν καταθέσει σχετική αίτηση, η οποία ωστόσο ακόμα βρίσκεται υπό επεξεργασία από την αρμόδια υπηρεσία, προέρχεται από την Κίνα. Ο μεγαλύτερος όγκος εκκρεμών αιτήσεων αρχικής χορήγησης, συγκεντρώνεται στη Διεύθυνση Αδειών Διαμονής του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Οι περισσότερες εκκρεμείς αιτήσεις χορήγησης άδειας διαμονής μόνιμου επενδυτή κατόπιν ανανέωσης ή επανέκδοσης, έχουν κατατεθεί από υπηκόους Κίνας. Ο μεγαλύτερος αριθμός των εκκρεμών αιτήσεων χορήγησης άδειας διαμονής μόνιμου επενδυτή συνολικά, κατόπιν ανανέωσης ή επανέκδοσης, υποβλήθηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.

Αναλυτικά οι πίνακες: 

pinakas 1 visa

pinakas 2 visa

pinakas 3 visapinakas 4 visa

pinakas 5 visapinakas 6 visa

pinakas 7 visa

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.