ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δίκη Ινδαρέ: Αθωώθηκε ο σκηνοθέτης και οι γιοι του

20:22 - 10 Νοε 2022 | Ειδήσεις
Δίκη Ινδαρέ: Αθωώθηκε ο σκηνοθέτης και οι γιοι του
Αθωωτική ήταν η απόφαση για την οικογένεια Ινδαρέ σχετικά με όσα είχαν συμβεί στο πλαίσιο εκκένωσης κατάληψης στο Κουκάκι, στην οδό Ματρόζου τον Δεκέμβριο του 2019.

Τότε αστυνομικοί ξυλοκόπησαν τον σκηνοθέτη και την οικογένειά του  και τους συνέλαβαν μόλις μπήκαν βίαια μέσα στο σπίτι τους.

Τα μέλη της οικογένειας κατηγορήθηκαν, όμως, για τα αδικήματα της βίας κατά υπαλλήλων, της εξύβρισης κατά συρροή και της παράνομης βίας.

Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων αποφάσισε την αθώωση λόγω αμφιβολιών του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ καθώς και των γιων του.

Το δικαστήριο υιοθέτησε εν μέρει την πρόταση της εισαγγελέως Έδρας, η οποία τόνισε ότι δεν προέκυψε η τέλεση των αδικημάτων που αποδόθηκαν στους τρεις κατηγορούμενους. Η διαφοροποίηση των δικαστών από την αθωωτική εισαγγελική εισήγηση ήταν ότι δεν δέχθηκαν την απόλυτη βεβαιότητα της εισαγγελέως για την αθωότητα των τριών κατηγορουμένων, κρίνοντας τους αθώους λόγω αμφιβολιών.

Η εισαγγελική λειτουργός εντόπισε, πάντως, αντιφάσεις στις καταθέσεις των αστυνομικών σε σχέση με τα όσα είχαν υποστηρίξει προανακριτικά και επικαλέστηκε καταθέσεις γειτόνων των κατηγορουμένων, το σπίτι των οποίων είναι ακριβώς δίπλα από το κτίριο που τελούσε υπό κατάληψη.

«Δεν αφήνει αμφιβολία ότι άλλοι ήταν εκείνοι που έκαναν τα αδικήματα και άλλοι οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι βρίσκονταν στο σπίτι τους» τόνισε, συμπληρώνοντας ότι «Οι τρεις κατηγορούμενοι με απόλυτη βεβαιότητα δεν τέλεσαν αυτές τις πράξεις. Έγιναν θύματα μιας τυφλής, ωμής και αυθαίρετης αστυνομικής βίας και χρησιμοποιήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις για να καλύψουν την παταγώδη αποτυχία της επιχείρησης. Έγιναν τα εξιλαστήρια θύματα. Προτείνω να απαλλαγούν όχι λόγω αμφιβολιών, αλλά γιατί δεν τέλεσαν τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.