ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κακοκαιρία Gaia: Μήνυμα 112 στα Χανιά-Κανονικά τα πλοία από Πειραιά

15:01 - 11 Δεκ 2022 | Ειδήσεις
Κακοκαιρία Gaia: Μήνυμα 112 στα Χανιά-Κανονικά τα πλοία από Πειραιά
Η επέλαση της κακοκαιρίας Gaia συνεχίζεται ιδιαίτερα έντονα σε κάποιες περιοχές και το μεσημέρι της Κυριακής (11/12) εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους περιοχών των Χανίων.

Το προειδοποιητικό μήνυμα εστάλη λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι από την Πολιτική Προστασία και έκανε λόγο για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από το μεσημέρι έως και το βράδυ της Κυριακής. Μέσω του μηνύματος καλούνται οι πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις ενώ στο σχετικό σύνδεσμο υπάρχουν οδηγίες αυτοπροστασίας.

Ανακοίνωση για επιδείνωση του καιρού, εξέδωσε και η Πολιτική Προστασία Χανίων προειδοποιώντας για έντονα καιρικά φαινόμενα με θυελλώδεις ανέμους και καταιγίδες.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ, τα κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται στη δυτική Ελλάδα μέχρι το απόγευμα, στις Κυκλάδες, την Κρήτη, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μέχρι το βράδυ και στα Δωδεκάνησα μέχρι αργά το βράδυ.

Σημειώνεται ότι, τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα στη δυτική και τη νότια Κρήτη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (από τη Σάμο και νοτιότερα) και στα Δωδεκάνησα.

Αποκαταστάθηκαν οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες από Πειραιά

Από το μεσημέρι, πάντως, κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά, καθώς η κακοκαιρία υποχωρεί.

Οι ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο, που τοπικά έφταναν και τα 9 μποφόρ, έφεραν την ακύρωση δρομολογίων καθώς τα προβλήματα σε ορισμένα ακτοπλοϊκά δρομολόγια ήταν έντονα.

Το πρωί από το λιμάνι του Πειραιά δεν εκτελέστηκαν τα πρωινά δρομολόγια για τις Κυκλάδες, ενώ το δρομολόγιο του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου Blue Star Patmos που ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει στις 12 το μεσημέρι από τον Πειραιά για τα Δωδεκάνησα θα αναχωρήσει στις 4 το απόγευμα. Τα δρομολόγια των πλοίων για τα νησιά του Αργοσαρωνικού εκτελούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Σε ισχύ είναι το απαγορευτικό απόπλου από Ραφήνα και Λαύριο ενώ κλειστή παραμένει και η πορθμειακή γραμμή Αγ.Μαρίνα-Νέας Στύρα. Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια στη Κεραμωτή-Λιμένας Θάσου, στη γραμμή Καβάλα-Θάσος.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές η τροποποιήσεις δρομολογίων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.