ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δίκη Πισπιρίγκου: Απορρίφθηκε το αίτημα αναβολής- Διακοπή για τις 11/1

12:23 - 09 Ιαν 2023 | Ειδήσεις
Δίκη Πισπιρίγκου: Απορρίφθηκε το αίτημα αναβολής- Διακοπή για τις 11/1
Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξη Κούγια, για αναβολή της σημερινής δίκης, ο οποίος είχε επικαλεστεί λόγους υγείας αλλά και επαγγελματικά κωλύματα

Υπενθυμίζεται ότι η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου κατηγορείται για τους θανάτους των τριών παιδιών της, Τζωρτζίνας, Μαλένας και Ίριδας, σε μια υπόθεση που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη ένα χρόνο τώρα.

Στην επιστολή του με την οποία ζητούσε αναβολή ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε τα εξής:

«Βρίσκομαι στη δύσκολη θέση για προσωπικούς λόγους και υγείας και εργασίας να ζητήσω αναβολή.

Έχω παραδώσει από την Πέμπτη δικόγραφο με δίκες στις οποίες μετέχω με 18μηνα και άλλα ζητήματα, όπως παραγραφές. Σήμερα έχω δίκη στο ΜΟΕ και στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων και στο ΜΟΔ.

Αύριο έχω δίκη στη Σύρο, την Τετάρτη απολογείται η κα κατηγορουμένη για την άλλη υπόθεση κ.α.

Τριάντα πέντε μικτά ορκωτά έχω μέχρι τον Απρίλιο. Έχω όμως και ζητήματα υγείας με θεραπείες μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Δεν υπάρχει θέμα 18μηνου, ούτε θα προβάλουμε αίτημα αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης. Παράλληλα, βαίνει προς ολοκλήρωση η ανάκριση για τα άλλα δύο παιδιά. Υπάρχει ο κίνδυνος να διεξάγεται αυτή η δίκη και να εκκινήσει άλλη δίκη ή να συγκροτηθεί άλλο μικτό ορκωτό και να υπάρχουν αντιφατικές αποφάσεις. Ζητώ να αναβληθεί η υπόθεση σε ρητή δικάσιμο μετά τον Απρίλιο», τόνισε μεταξύ άλλων o γνωστός δικηγόρος.

Η Πρόεδρος του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου δεν έκανε δεκτό το αίτημα και έτσι η δίκη ξεκίνησε κανονικά.

Η σημερινή διαδικασία αναλώθηκε στη συγκρότηση του δικαστηρίου. Τρεις γυναίκες είναι οι τακτικοί δικαστές και γυναίκα εισαγγελέας ενώ από την κληρωτίδα βγήκαν τα ονόματα τεσσάρων ενόρκων. Κληρώθηκαν δύο άνδρες και δύο γυναίκες ένορκοι, οι οποίοι μαζί με την πρόεδρο και τις δύο συνέδρους θα κρίνουν τη Ρούλα Πισπιρίγκου. Παράλληλα, κληρώθηκαν και δύο αναπληρωματικοί ένορκοι.

Στη συνέχεια εκφωνήθηκαν τα ονόματα πενήντα δύο μαρτύρων, αρκετοί εκ των οποίων απουσίαζαν. Η πλευρά της υπεράσπισης έχει προαναγγείλει ότι θα προτείνει είκοσι μάρτυρες υπεράσπισης, ανάμεσα στους οποίους θα είναι και πολλοί ιατροδικαστές.

Πρώτος μάρτυρας θα είναι ο εν διαστάσει σύζυγος της 34χρονης Μάνος Δασκαλάκης. Η δίκη θα συνεχιστεί την Τετάρτη (11/1).

Τελευταία τροποποίηση στις 12:57 - 09 Ιαν 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.