ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άλκης Καμπανός: Ένταση στη δίκη- Συγκινεί η κατάθεση του πατέρα

13:43 - 24 Ιαν 2023 | Ειδήσεις
Άλκης Καμπανός: Ένταση στη δίκη- Συγκινεί η κατάθεση του πατέρα
Για ενέργειες που παραπέμπουν σε «φάλαγγα» έκανε λόγο ο κ. Αριστείδης Καμπανός δηλώνοντας βέβαιος πως οι νεαροί κατηγορούμενοι ήθελαν να σκοτώσουν το παιδί του.

Συνεχίζεται σήμερα Τρίτη (24/1) στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης η δίκη για τη δολοφονία του νεαρού φιλάθλου του Άρη, Άλκη Καμπανού, με οπαδικά κίνητρα από ομάδα νεαρών. Οι 12 κατηγορούμενοι βρέθηκαν και χθες ενώπιον του δικαστηρίου, όπου ζήτησε ο καθένας με τη σειρά του συγγνώμη, κανείς όμως δεν παραδέχτηκε ότι ευθύνεται για τα δολοφονικά χτυπήματα που οδήγησαν στο θάνατο τον νεαρό.

Κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης επικράτησε ένταση μεταξύ των δικηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης, όταν ζήτησε να λάβει τον λόγο ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης των 12 κατηγορούμενων Βασίλης Ταουξής, προκειμένου να κάνει δήλωση, σχολιάζοντας χθεσινή τοποθέτηση του συνηγόρου πολιτικής αγωγής Αλέξη Κούγια, ο οποίος με αφορμή τη δίκη έκανε λόγο για κλίμα τρομοκρατίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Κούγιας απάντησε σε υψηλούς τόνους και ακολούθησε λεκτική διαμάχη και από τις δύο πλευρές με βαριές εκφράσεις. Το δικαστήριο διέκοψε για λίγα λεπτά και η δίκη συνεχίστηκε με την κατάθεση του πατέρα του 19χρονου Άλκη.

«Οι 12 ας ζητήσουν συγχώρεση από το Θεό»

Ο κύριος Αριστείδης Καμπανός αναφερόμενος στον τρόπο που ενήργησαν οι 12 χρησιμοποίησε εκφράσεις, όπως «επιχείρηση ανορθόδοξου πολέμου», «φάλαγγα» και «σιγή ασυρμάτου», επικαλούμενος και την ιδιότητά του ως πρώην στρατιωτικός. Ο ίδιος δήλωσε βέβαιος πως οι νεαροί είχαν σκοπό να σκοτώσουν το γιό του και πως με την πράξη τους κατέστρεψαν την οικογένειά τους. Αναφερόμενος στα τελευταία λόγια του γιου του «μη με χτυπάτε άλλο» όταν δέχτηκε την επίθεση, πρόσθεσε: «δεν ξέρω πώς είναι ο ψυχισμός του ανθρώπου και πώς φτάσαμε στο σημείο αυτό».

Σχετικά με τη συγγνώμη που ζήτησαν οι 12 κατηγορούμενοι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ο κ. Καμπανός τόνισε πως είναι «άλλο η συγγνώμη κι άλλο η συγχώρεση. Ας ζητήσουν συγχώρεση από το Θεό». Ενώ δήλωσε ότι δεν έχει πάει στο σημείο που δολοφονήθηκε ο γιος του στη Χαριλάου.

Για το χαρακτήρα του αδικοχαμένου Άλκη δήλωσε πως ήταν ένα φιλήσυχο παιδί που ουδέποτε δημιουργούσε προβλήματα, ενώ σε ερώτηση της εισαγγελέως για το εάν υπήρξε οπαδός απάντησε ότι «ήταν απλός φίλαθλος του Άρη, αγαπούσε τον Άρη. Ζήτημα να είχε πάει πέντε φορές στο γήπεδο. Δεν ανήκε σε κανέναν σύνδεσμο».

Τέλος για την τελευταία επικοινωνία που είχε με το γιο του ανέφερε ότι «ήταν στις 31 Ιανουαρίου, στις 8.15 το βράδυ. Προσπάθησα να επικοινωνήσω μέσω εφαρμογής και μου είπε ότι βρισκόταν στην φοιτητική λέσχη και θα επέστρεφε για να συνεχίσει το διάβασμα, καθώς έγραφε την επόμενη μέρα μάθημα. Απ' ό,τι πληροφορήθηκα βγήκε για βόλτα με τους φίλους του στη Χαριλάου. Ο αδελφός μου επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί μου, για να μού πει για το περιστατικό».

 

Τελευταία τροποποίηση στις 13:46 - 24 Ιαν 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.