ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δολοφονία Ζακ Κωστόπουλου: Εισαγγελική πρόταση επιστροφής του μεσίτη στη φυλακή

17:54 - 25 Ιαν 2023 | Ειδήσεις
Δολοφονία Ζακ Κωστόπουλου: Εισαγγελική πρόταση επιστροφής του μεσίτη στη φυλακή
Υπέρ της αναίρεσης της απόφασης που επέτρεψε στον μεσίτη που σε πρώτο βαθμό έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη δέκα ετών για την υπόθεση του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου τάχθηκε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου στη συζήτηση ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου την Τετάρτη (25/1).

Ο κατηγορούμενος ήταν παρών στη δικαστική αίθουσα μαζί με τους δυο δικηγόρους, Ιωάννη Γλύκα και Ορφέα Φίλο οι οποίοι στις αγορεύσεις τους, ζήτησαν από τον πρόεδρο του δικαστηρίου να μην συνταχθεί με την εισαγγελική πρόταση.

Ο κ. Γλύκας, μάλιστα, αναφερόμενος στην πράξη του εντολέα του είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στους δικαστές ότι ο κατηγορούμενος «ζητείται να γυρίσει στη φυλακή επειδή έδειξε αλτρουισμό», αφού, όπως είπε, το μόνο που έκανε ήταν να βοηθήσει τον συγκατηγορούμενο του.

Πρωτόδικα ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε κάθειρξη δέκα ετών για πρόκληση θανατηφόρας σωματικής βλάβης, ωστόσο αποφυλακίστηκε δύο μήνες μετά την καταδικαστική απόφαση, ενώ του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μίας φοράς τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Η απόφαση αναμένεται τους επόμενους μήνες και μέχρι τότε ο μεσίτης θα παραμείνει εκτός φυλακής.

Σημειώνεται ότι η δίκη για την ουσία της υπόθεσης είχε προσδιοριστεί να δικαστεί στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών σε δεύτερο βαθμό, αλλά αναβλήθηκε για τις 15 Δεκεμβρίου 2023.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.