ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ισχυρή σύσταση για περιορισμό των μετακινήσεων- Μήνυμα 112 στα Δωδεκάνησα

19:26 - 26 Ιαν 2023 | Ειδήσεις
Ισχυρή σύσταση για περιορισμό των μετακινήσεων- Μήνυμα 112 στα Δωδεκάνησα
«Σύμφωνα με την ΕΜΥ ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται αύριο (27/1) το πρωί στα Δωδεκάνησα και θα υπάρξει μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους των νησιών αυτών» ανέφερε στο πλαίσιο έκτακτης ενημέρωσης ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγός, Ιωάννης Αρτοποιός.

Ακόμα είπε ότι σύμφωνα με την ΕΜΥ τα φαινόμενα θα είναι επικίνδυνα έως την Παρασκευή.

Σημείωσε ότι τα περισσότερα προβλήματα ήταν στην Αττική από όπου και δέχθηκαν 204 κλήσεις ενώ στη Ζάκυνθο δέχθηκαν 100 κλήσεις. Συνολικά δέχθηκαν 394 κλήσεις.

Ακόμα ο κ. Αρτοποιός έκανε έκκληση για περιορισμό των μετακινήσεων στις απολύτως αναγκαίες όπου εξελίσσονται επικίνδυνα φαινόμενα. Όλος ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας παραμένει σε ετοιμότητα, είπε ακόμα ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος.

Συνολικά σήμερα, όπως είπε, έχουν εκδοθεί από το πρωί 5 προειδοποιητικά μηνύματα από το 112 προς τους κατοίκους Αττικής, Εύβοιας, Μαγνησίας, Σποράδων, Κέρκυρας, Παξών, Βορειανατολικού Αιγαίου, της Θάσου καθώς και προς τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Τρίπολης.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε νέα σύσκεψη στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, υπό τον υπουργό, Χρήστο Στυλιανίδη για την αξιολόγηση των μετεωρολογικών δεδομένων που αφορούν στην εξελισσόμενη κακοκαιρία.

Σε αυξημένη ετοιμότητα παραμένει όλος ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας, όπως υπογράμμισε ο κ. Στυλιανίδης, ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα όποια προβλήματα προκύψουν εξαιτίας των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:30 - 26 Ιαν 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.