ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ένας χρόνος από τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη

10:33 - 01 Φεβ 2023 | Ειδήσεις
Ένας χρόνος από τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη
Ήταν 1η Φεβρουαρίου, όταν ο 19χρονος Άλκης άφησε την τελευταία του πνοή στην είσοδο πολυκατοικίας επί της οδού Γαζή στη Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη, υποκύπτοντας στα αλλεπάλληλα χτυπήματα που δέχτηκε με αιχμηρά αντικείμενα, ξύλα και λοστούς.
Τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου του 2022, ο 19χρονος Άλκης Καμπανός βρισκόταν με την παρέα του στα σκαλοπάτια της εισόδου της πολυκατοικίας του επί της οδού Θεοδώρου Γαζή 18, στη Χαριλάου Θεσσαλονίκης, όταν δύο αυτοκίνητα με χούλιγκαν του ΠΑΟΚ σταμάτησαν στο σημείο και ρώτησαν τον Άλκη και την παρέα του τι ομάδα είναι. Ο Άλκης, μη γνωρίζοντας τι επρόκειτο να ακολουθήσει είπε ότι είναι Άρης και οι χούλιγκαν του ΠΑΟΚ επιτέθηκαν στον νεαρό και στην παρέα του με μαχαίρια, ρόπαλα και άλλα αιχμηρά αντικείμενα. Ο Άλκης δέχθηκε μαχαιριά από δρεπάνι και τραυματίστηκε στο πόδι, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του από ακατάσχετη αιμορραγία, ενώ τα άλλα δύο παιδιά ευτυχώς γλίτωσαν.

Ένα χρόνο μετά, η δίκη των δολοφόνων του βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ ο Άλκης έχει γίνει σύμβολο κατά της οπαδικής βίας.

Οι γονείς του στη Βέροια αποτελούν επίσης παράδειγμα αξιοπρέπειας.

Για σήμερα, ο Α.Σ. Άρης, έχει προγραμματίσει τρισάγιο στη μνήμη του αδικοχαμένου νεαρού στις 11:00 το πρωί, στην οδό που φέρει το όνομά του και στο σημείο όπου βρήκε τραγικό θάνατο.

Το απόγευμα, στις 18:00 αναμένεται να πραγματοποιηθεί σιωπηρή πορεία μνήμης για τον Άλκη, από το σημείο της δολοφονίας του έως τον Λευκό Πύργο.

Τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου συνεδριάζει εκ νέου το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, το οποίο εκδικάζει την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου, για την οποία κατηγορούνται 12 άτομα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.