ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πέθανε ο Γενικός Διευθυντής της Εθνικής Βιβλιοθήκης, Φίλιππος Τσιμπόγλου

13:52 - 02 Φεβ 2023 | Ειδήσεις
Πέθανε ο Γενικός Διευθυντής της Εθνικής Βιβλιοθήκης, Φίλιππος Τσιμπόγλου
Με σημερινή (2/2) ανακοίνωσή της, η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος γνωστοποίησε τον απρόοπτο θάνατο του Γενικού Διευθυντή της, Φίλιππου Χ. Τσιμπόγλου.

Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα, «με βαθύτατη οδύνη, η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος ανακοινώνει τον αδόκητο θάνατο του Γενικού Διευθυντή της Φίλιππου Χ. Τσιμπόγλου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σήμερα, Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023, μετά από ολιγοήμερη ασθένεια.

Ο Φίλιππος Τσιμπόγλου εργάστηκε ακούραστα και ανάλωσε τη ζωή του στην υπηρεσία της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.

Ο Πρόεδρος, τα μέλη του Εφορευτικού Συμβουλίου και όλο το προσωπικό της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια. Η Εθνική Βιβλιοθήκη θα τιμήσει τη μνήμη του Φίλιππου Τσιμπόγλου, όπως του πρέπει και του αξίζει.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου και ώρα 11.30 από τον Ι.Ν. Αγ.Κων/νου του Νεκροταφείου Ζωγράφου».

Λίγα λόγια για τη ζωή του

Ο κ. Τσιμπόγλου γεννήθηκε το1956. Αποφοίτησε από το Οικονομικό Τμήμα της ΑΣΟΕΕ, ενώ διέθετε διδακτορικό στη βιβλιοθηκονομία και στην επιστήμη της πληροφόρησης από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και είχε διαγράψει μία γόνιμη θητεία τόσο στο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης όσο και στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου της Κύπρου, πριν αναλάβει τα ηνία της Εθνικής Βιβλιοθήκης το 2014.

Μεταξύ άλλων, ολοκλήρωσε τη μετεγκατάσταση στο νέο κτήριο στο Κέντρο Πολιτισμού ΙΣΝ αλλά και έθεσε τα θεμέλια για το Εθνικό Δίκτυο Δημοσίων και Δημοτικών Βιβλιοθηκών σε στέρεες βάσεις.

Συγκεκριμένα υπήρξε:

Από την 26/3/2014 Γενικός Διευθυντής της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.
Από την 1/12/1999 έως την 14/3/2014 Διευθυντής Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κύπρου, exofficio μέλος της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου.
Από την 1/7/1983 έως το Νοέμβριο 1999, Προϊστάμενος 3 Τμημάτων στο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωση / Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και υπεύθυνος Ευρωπαϊκών, διαρθρωτικών και αναπτυξιακών προγραμμάτων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.