ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Κλειστά τα σχολεία στην Αττική τη Δευτέρα

10:45 - 05 Φεβ 2023 | Ειδήσεις
Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Κλειστά τα σχολεία στην Αττική τη Δευτέρα
Αποφασίστηκε τελικά μετά από διαβούλευση του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, αλλά και των Δημάρχων της Περιφέρειας, να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία αύριο Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα».

Κλειστοί θα είναι επίσης και όλοι οι παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί της Αττικής, κατόπιν ομόφωνης απόφασης των Δημάρχων, των οποίων είναι αρμοδιότητα τους.

Η συγκεκριμένη απόφαση, ελήφθη με στόχο την προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας (μαθητών και εκπαιδευτικού προσωπικού) από ενδεχόμενους κινδύνους μετακίνησης, από και προς τις σχολικές μονάδες,

Παράλληλα ελήφθη υπόψιν, το γεγονός ότι μαθητές, εκπαιδευτικό προσωπικό αλλά και γονείς-κηδεμόνες ενδέχεται να μετακινούνται από και προς περιοχές του Νομού Αττικής που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα λόγω της χιονόπτωσης, της χιονόστρωσης αλλά και του παγετού, αλλά και το γεγονός ότι, σύμφωνα και με τις σχετικές οδηγίες της αρμόδιας Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, θα πρέπει να περιοριστούν οι μετακινήσεις των πολιτών για την αποφυγή ατυχημάτων και φαινομένων κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Ακόμα κρίθηκε αναγκαία αυτή η απόφαση προκειμένου να εξασφαλιστεί ο απαιτούμενος χρόνος για τον καθαρισμό των οδικών αρτηριών του Νομού, καθώς και των προαύλιων χώρων των σχολικών μονάδων.

Αναφορικά με τη λειτουργία των σχολείων την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση, αφού αξιολογηθούν τα μετεωρολογικά δεδομένα.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:49 - 05 Φεβ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.