ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμπληρώθηκαν 42 χρόνια από την τραγωδία της Θύρας 7

10:05 - 08 Φεβ 2023 | Ειδήσεις
Συμπληρώθηκαν 42 χρόνια από την τραγωδία της Θύρας 7
Ημέρα μνήμης και συγκίνησης για την οικογένεια του Ολυμπιακού, αλλά και για όλους τους φιλάθλους στην Ελλάδα είναι η 8η Φεβρουαρίου.

Φέτος συμπληρώνονται 42 χρόνια από την τραγωδία της Θύρας 7, την πιο "μαύρη σελίδα" στον ελληνικό αθλητισμό, που γράφτηκε το απόγευμα της 8ης Φεβρουαρίου 1981, λίγο μετά τη λήξη του αγώνα Ολυμπιακός - ΑΕΚ 6-0.

Το Στάδιο Καραϊσκάκη ήταν κατάμεστο, καθώς είχαν εξαντληθεί τα 35.450 εισιτήρια του ντέρμπι Ολυμπιακός – ΑΕΚ και οι ερυθρόλευκοι έκαναν σπουδαία εμφάνιση.

Ο κόσμος στις εξέδρες ενθουσιασμένος από την απόδοση των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού και το 6-0 εις βάρος της ΑΕΚ, πανηγυρίζει. Οι φίλαθλοι που βρίσκονταν στη Θύρα 7, κατευθύνθηκαν προς την έξοδο, προκειμένου να μεταβούν στη Θύρα 1 για να υποδεχτούν και να αποθεώσουν τους θριαμβευτές.

Τότε κάποιος φίλαθλος γλίστρησε στα σκαλοπάτια προς την έξοδο, έπεσε, το ίδιο και εκείνοι που τον ακολουθούσαν. Η πόρτα της Θύρας 7 ήταν κλειστή ή μισάνοιχτη. Ταυτόχρονα, τα τουρνικέ δυσκολεύουν την έξοδο. Δεκάδες άνθρωποι πέφτουν και καταπλακώνονται καθώς ο όγκος των φιλάθλων μεγαλώνει. Κάποιοι αστυφύλακες κατόρθωσαν να ξεριζώσουν ένα από του τουρνικέ και απεγκλώβισαν έτσι αρκετό κόσμο. Δυστυχώς, όμως, δεν αποφεύχθηκαν οι απώλειες..

Δεκαεννιά άτομα πέθαναν από ασφυξία στα σκαλοπάτια του Καραϊσκάκη. Άλλοι δύο βαριά τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά το πάλεψαν, αλλά ο ένας έφυγε λίγες ώρες μετά και ο άλλος έξι μήνες αργότερα. Ο τραγικός απολογισμός 21 νεκροί και 55 τραυματίες. Η χώρα βυθίστηκε στο πένθος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.