ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Βασίλης Νικολόπουλος Κύριο

12:47 - 22 Μαρ 2023 | Ειδήσεις
Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Βασίλης Νικολόπουλος
Έφυγε από τη ζωή στις 11.00 το πρωί της Τετάρτης (22/3) ο δημοσιογράφος, Βασίλης Νικολόπουλος.

Ο σπουδαίος δημοσιογράφος έφυγε πλήρης ημερών στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν. Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή (24/3) στο Α' νεκροταφείο Αθηνών.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στη μικρή εκκλησία του Αγίου Λαζάρου στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών, στις 12.30 το μεσημέρι.

Ο Βασίλης Νικολόπουλος είχε γεννηθεί το 1928 στην Πελεκανάδα Πυλίας Μεσσηνίας. Ήταν πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών και κατέγραψε σημαντική πορεία στην ελληνική δημοσιογραφία από το 1949 κι έπειτα.

Ξεκίνησε το ρεπορτάζ από την εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ» και το 1955 πήγε στην «Καθημερινή», ως κοινοβουλευτικός συντάκτης και αργότερα β’ αρχισυντάκτης έως το 1967, οπότε διακόπηκε η έκδοσή της, λόγω της δικτατορίας. Παράλληλα, το 1966 ανέλαβε τη διεύθυνση σύνταξης του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων. Μετά την «Καθημερινή» θα εργαστεί έως το 1970 στην εφημ. «Έθνος» ενώ από το 1970 αναλαμβάνει την αρχισυνταξία στην εφημερίδα «Τα Νέα». Το 1978 γίνεται διευθυντής σύνταξης. Στα Νέα θα εργαστεί 40 χρόνια συνολικά και θα κλείσει τη σταδιοδρομία του ως Σύμβουλος Έκδοσης το 2010. 

Έλαβε μέρος σε πλήθος δημοσιογραφικών αποστολών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και ήταν μέλος της πρώτης αποστολής Ελλήνων δημοσιογράφων στην Κίνα.

Η επαγγελματική του σταδιοδρομία είναι μυθική καθώς κάλυψε από θέσεις ευθύνης το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα και την πρώτη δεκαετία του 21ου

Tο «Οδοιπορικό» του στη Σιβηρία και η συνάντηση με τον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ άφησε εποχή και έγινε βιβλίο που προλόγισε ο Αντώνης Σαμαράκης.

Το 2015 είχε τιμηθεί με αναμνηστική πλακέτα από το ΑΠΕ-ΜΠΕ για την πολυετή υπηρεσία και προσφορά του στο Πρακτορείο.

Υπήρξε ακόμα εκδότης στο ιστορικό περιοδικό "Ναυτιλιακά Νέα", ενώ μέχρι τις τελευταίες μέρες της ζωής του παρέμεινε μάχιμος και ήταν Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Σύμβουλος Έκδοσης της ιστοσελίδας reporter.gr και του Reporter Magazine.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:22 - 23 Μαρ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.