ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αντίο δάσκαλε: Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε τον δημοσιογράφο Βασίλη Νικολόπουλο Κύριο

17:13 - 24 Μαρ 2023 | Ειδήσεις
Αντίο δάσκαλε: Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε τον δημοσιογράφο Βασίλη Νικολόπουλο
Συγγενείς, φίλοι, πολιτικοί, επιχειρηματίες και κυρίως δημοσιογράφοι παραβρέθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής (24/3) στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών για να πουν το "τελευταίο αντίο" στον Βασίλη Νικολόπουλο.

Ο σπουδαίος δημοσιογράφος έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη (22/3), πλήρης ημερών, αφήνοντας πίσω του ως παρακαταθήκη τα 61 χρόνια που υπηρέτησε με πάθος τη δημοσιογραφία.

Και δεν είναι τυχαίο ότι το Α' Νεκροταφείο γέμισε με δημοσιογράφους από διάφορες γενιές. Από τη δική του, αλλά και πολύ νεότερους ρεπόρτερ, οι οποίοι είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν και να συναναστραφούν μαζί του, έστω για λίγο. Ήταν για όλους ο "κυρ Βασίλης", ο "πατέρας του λόχου".

Άλλωστε, οι δημοσιογράφοι ήταν η οικογπενεια του και οι εφημερίδες ήταν ολόκληρος ο κόσμος του, όπως τόνισε στον συγκινητικό επικήδειο που εκφώνησε ο γιος του Γρηγόρης Νικολόπουλος, ο οποίος συνεχίζει την "οικογενειακή παράδοση".

nikolo

Επικήδειο εκφώνησε ακόμα το μέλος του ΔΣ του Μεικτού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, και πρώην α' αντιπρόεδρος, Δημήτρης Τσαλαπάτης, υπογραμμίζοντας το πόσο σπουδαίος δημοσιογράφος, αλλά κυρίως άνθρωπος ήταν ο Βασίλης Νικολόπουλος. Πάντα διαθέσιμος για όλους, ώστε να λύσει το κάθε πρόβλημα.

Στην κηδεία παραβρέθηκε ασφαλώς σύσσωμη η οικογένειά του. Η γυναίκα, τα παιδιά και τα εγγγόνια του, αλλά και πληθώρα δημοσιογράφων. Η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου, ο Αλέξανδρος Κασιμάτης, ο Παναγιώτης Λάμψιας, ο Άγγελος Στάγκος, ο Λάμπης Ταγματάρχης, η Ελένη Καλογεροπούλου, ο Άγγελος Κωβαίος, ο Πάνος Σόμπολος και πολλοί άλλοι.

Αξιοσημείωτες ακόμα οι παρουσίες επιχειρηματιών, όπως ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, ο Δημήτρης Καλλιτσάντσης, ο Μιχάλης Παπαέλληνας και ο Φαίδων Ταμβακάκης.

mytilnaios

Παραβρέθηκαν ακόμα εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου από όλες τις παρατάξεις, όπως ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και η Μιλένα Αποστολάκη.

1679665444953

Το συναίσθημα που κυριάρχησε πάντως ήταν ο σεβασμός για έναν άνθρωπο που λάτρεψε τη δημοσιογραφία και την υπηρέτησε με πάθος για 61 χρόνια.

Το Reporter ήταν το τελευταίο του "σπίτι" και είμαστε πραγματικά τυχεροί όσοι προλάβαμε να ζήσουμε από κοντά το μεράκι του. Να έρχεται καθημερινά στο γραφείο για να ακούει τις ειδήσεις στο ραδιοφωνάκι του, να διαβάζει τις εφημερίδες εμπλουτίζοντας μέχρι τέλους το αρχείο του και φυσικά να προτείνει θέματα προς ανάρτηση στην αίθουσα σύνταξης. Καλό ταξίδι δάσκαλε!

vasilis

Τελευταία τροποποίηση στις 10:11 - 27 Μαρ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.