ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δολοφονία Καραϊβάζ: Στο «μικροσκόπιο» το κίνητρο- Η μυστική εφαρμογή επικοινωνίας

21:03 - 30 Απρ 2023 | Ειδήσεις
Δολοφονία Καραϊβάζ: Στο «μικροσκόπιο» το κίνητρο- Η μυστική εφαρμογή επικοινωνίας
Νέες αποκαλύψεις βγαίνουν στη δημοσιότητα για το σχέδιο δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ. Οι αρχές συνθέτουν κομμάτι - κομμάτι το «παζλ» και τον ρόλο των δύο αδερφών, 40 και 48 ετών, που κατηγορούνται ως φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας.

Στη δικογραφία που ήδη έχει σχηματιστεί γίνονται αναφορές και σε τρία ακόμη πρόσωπα, ενώ, όπως μεταδίδει ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, είναι γνωστός και ο εντολέας της δολοφονίας.

Σχεδιασμένο μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, γνωρίζοντας πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν ώστε να εκτελέσουν το συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του Γιώργου Καραϊβάζ ήταν τα αδέλφια που συνελήφθησαν και οι ασύλληπτοι μέχρι στιγμής συνεργοί τους.

Σύμφωνα με την πολυσέλιδη δικογραφία του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, όλοι λειτουργούσαν κάτω από τις εντολές του ατόμου που φαίνεται ότι ζήτησε να δολοφονηθεί ο δημοσιογράφος, χωρίς μέχρι στιγμής να είναι ξεκάθαρο ποιος ήταν εκείνος που πλήρωσε για την εκτέλεση του Γιώργου Καραϊβάζ.

Ο εντολέας βρίσκεται στις φυλακές;

Μπορεί στην δικογραφία να μην αναφέρεται ποιο ήταν το κίνητρο της δολοφονίας που συγκλόνισε την Ελλάδα, ωστόσο δεν αποκλείεται αυτό να είναι προϊόν εκδίκησης ατόμου που βρίσκεται ήδη στις φυλακές.

Πριν από οκτώ χρόνια, τον Οκτώβριο του 2015, ένας γνωστός ποινικός στην ΕΛΑΣ, ο οποίος δολοφονήθηκε στα νότια προάστια τον Δεκέμβριο του 2020, έστειλε μήνυμα σε 53χρονο που είναι έγκλειστος των φυλάκων ότι ο Γιώργος Καραϊβάζ έδωσε τον αριθμό κινητού τηλέφωνο ώστε να το παρακολουθούν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας. Χωρίς κανείς να μπορεί να είναι σίγουρος για αυτό, ωστόσο δεν θεωρείται απίθανο να είναι και αυτό το κίνητρο της δολοφονίας.

«Ναι, αυτός την έκανε (Καραϊβάζ) 100% και αύριο θα μου δώσουν και το τηλέφωνο που έδωσε για να σου κάνουν άρση. Δικό σου είναι. Πήγε αυτός και είπε κάποια πράγματα», αναφέρει το SMS που «κάρφωσε» τον Καραϊβάζ.

Ποιος μοιράζει «καθαρά» κινητά στη νύχτα;

Όπως διαπιστώθηκε, οι συλληφθέντες είχαν στην κατοχή «καθαρές» συσκευές κινητών τηλεφώνων και δυο αριθμούς που ανήκουν στα στοιχεία άνδρα από το Μπαγκλαντές.

Τα κινητά αυτά αγοράστηκαν λίγες ημέρες πριν το έγκλημα και συγκεκριμένα στις 2 Απριλίου από κατάστημα στην Πανόρμου.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο υπεύθυνος του καταστήματος, πρόκειται για έναν 48χρονο ο οποίος μάλιστα φαίνεται να στέλνει γραπτό μήνυμα σε άτομο που συμπεριλαμβάνεται στην δικογραφία της υπόθεσης μόλις 50 λεπτά με την δολοφονία Καραϊβάζ.

Σε ερωτήσεις αστυνομικών ανέφερε πως έστελνε μηνύματα για να τον… ξεματιάσει.

Η φωτογραφία στο Facebook

Ένας από τους δυο συλληφθέντες, ο 40χρονος, έχει διαπιστωθεί ότι 80 λεπτά με την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, ανεβάζει μαζί με ένα άτομο που συμπεριλαμβάνεται στην δικογραφία φωτογραφία στον Ασπρόπυργο μπροστά από ένα φορτηγό. Ενδεικτικό, όπως σχολιάζουν αστυνομικοί της Ασφάλειας, του αισθήματος που είχαν ότι κάνεις δεν μπορεί να τους αγγίξει.

Η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ ήταν το έγκλημα των ανθρώπων του υποκόσμου που ξεπέρασε κάθε όριο, δείχνοντας πως όλοι αποτελούν στόχο τους και πως κανείς δεν είναι πλέον ασφαλής.

Η «μυστική» εφαρμογή επικοινωνίας των κατηγορούμενων

Οι δράστες της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ ήθελαν να διασφαλίσουν ότι οι Αρχές δεν θα καταφέρουν να τους εντοπίσουν ή να ακούσουν τις συνομιλίες τους. Γι’ αυτό τον λόγο χρησιμοποίησαν μία διαδικτυακή εφαρμογή, η οποία δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή, για τη μεταξύ τους επικοινωνία.

Μάλιστα, για να έχουν ασφαλείς συνομιλίες σε αυτή την εφαρμογή θα έπρεπε να έχουν κι ένα κωδικό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, οι Αρχές κατάφεραν να «σπάσουν» την εφαρμογή και στη συνέχεια να αποκτήσουν πρόσβαση στα τηλέφωνα, αλλά και τα μηνύματα που είχε ανταλλάξει ο 40χρονος άνδρας που συνελήφθη για τη δολοφονία του δημοσιογράφου.

Στο στόχαστρο της αστυνομίας μπαίνουν οι σχέσεις και οι επαφές που είχε αναπτύξει τους τελευταίους 6 μήνες ο 40χρονος, με αστυνομικές πηγές να αναφέρουν πως μέσω της εφαρμογής θα μπορέσουν να διαπιστώσουν με ποιους επικοινώνησε αυτούς τους μήνες και να αντλήσουν στοιχεία για άλλες υποθέσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:08 - 30 Απρ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.