ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κέρκυρα: Το τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου έκλεισε τριάντα χρόνια

13:31 - 04 Ιουν 2023 | Ειδήσεις
Κέρκυρα: Το τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου έκλεισε τριάντα χρόνια
Με ένα τριήμερο πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων γιόρτασε τα τριάντα χρόνια λειτουργίας το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, που εδρεύει στην Κέρκυρα.

Συναυλίες, διάδραση αποφοίτων με φοιτητές, στρογγυλές τράπεζες συζητήσεων, ανασκόπηση του έργου του τμήματος και ζυμώσεις για το μέλλον του, επιβεβαίωσαν την πολυσχιδή δράση του τμήματος, το υψηλό επίπεδο σπουδών, αλλά και το ότι βρίσκεται σε συνεχή διάλογο με την τοπική κοινωνία.

Ιδιαίτερα χθες, Σάββατο, που ολοκληρώθηκε το τριήμερο εκδηλώσεων, δύο συναυλίες στο κέντρο της πόλης στέφθηκαν με επιτυχία, αποδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο των σπουδαστών και παράλληλα τον δημιουργικό διάλογο που έχει το πανεπιστήμιο με την τοπική κοινωνία.

Ο ενθουσιασμός του κοινού ήταν μεγάλος μετά την παρουσίαση, σε συναυλιακή μορφή, της όπερας «Διδώ και Αινείας» στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης. Στη συνέχεια, μικρές συναυλίες μέσα στο κάστρο της Κέρκυρας «οδήγησαν» σαν χνάρια το κοινό σε μία συναυλία τζαζ μουσικής κοντά στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και παρά τη βροχή, μουσικοί και κοινό παρέμειναν στις θέσεις τους μέχρι τέλους, οι μεν για να ευχαριστήσουν τον κόσμο και οι δε για να επιβραβεύσουν τον κόπο των σπουδαστών και να απολαύσουν το όμορφο μουσικό πρόγραμμα.

Το τριήμερο των εκδηλώσεων, που διήρκεσε από την Πέμπτη μέχρι το Σάββατο (1-3 Ιουνίου 2023), αποτέλεσε το αποκορύφωμα μιας σειράς εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν από τον Μάιο του 2022.

«Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του πανεπιστημίου μας αποδεικνύει ότι έχει μία δυναμική για να εξελιχθεί ακόμη περισσότερο. Αν και είναι δύσκολο να χωρέσουν τριάντα χρόνια μέσα σε τρεις ημέρες, αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι η εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια χάρη σε ανθρώπους που επένδυσαν με τη μουσική τους παιδεία και παρακαταθήκη για τη θεμελίωση του τμήματος», δήλωσε κατά την έναρξη του τριημέρου ο πρύτανης του Ιόνιου Πανεπιστημίου, Ανδρέας Φλώρος.

Κατά το τριήμερο, διοργανώθηκαν συναυλίες με παρουσίαση έργων των καθηγητών του τμήματος που συνέθεσαν με αφορμή τη συμπλήρωση των 30 χρόνων, και εκτέλεση των μουσικών συνθέσεων από φοιτητές. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν στρογγυλές τράπεζες κατά τις οποίες αποτιμήθηκε το έργο που έχει παραχθεί της τριαντακονταετίας και κατατέθηκαν προτάσεις για την ανάπτυξη του τμήματος στο μέλλον. Ιδιαίτερη ήταν, δε, η συνάντηση αποφοίτων με προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του τμήματος, για την ανταλλαγή απόψεων και παροχή συμβουλών από τους παλαιότερους στους νεότερους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.