ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προβλήματα από την κακοκαιρία: Απαγορευτικά απόπλου και κατολισθήσεις

11:46 - 04 Νοε 2023 | Ειδήσεις
Προβλήματα από την κακοκαιρία: Απαγορευτικά απόπλου και κατολισθήσεις
Λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη και φτάνουν ακόμα και τα 9 μποφόρ στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο, εκδόθηκαν απαγορευτικά απόπλου στα λιμάνια της χώρας, εκτός συγκεκριμένων δρομολογίων.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ΕΡΤ, από Σαρωνικό γίνονται μόνο κάποια συμβατικά δρομολόγια ενώ όλα τα δελφίνια έχουν απαγορευτικό. Από Πειραιά γίνονται κανονικά τα δρομολόγια εκτός από το Champion Jet (Πειραιάς – Σαντορίνη). Από Αλεξανδρούπολη προς Σαμοθράκη υπάρχει απαγορευτικό καθώς και το Καβάλα – Πρίνος και από Κεραμωτή προς Θάσο.

Τμήματα της δυτικής Ελλάδας και της δυτικής Θεσσαλίας επηρεάζονται ήδη από ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενώ από το μεσημέρι, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων θα επηρεαστούν κυρίως η ανατολική Μακεδονία και το απόγευμα η Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο.

Κατολισθήσεις σε Κόνιτσα, Τζουμέρκα και Πωγώνι

Μεγάλες κατολισθήσεις σημειώθηκαν νωρίτερα σε πολλά σημεία του ορεινού επαρχιακού δικτύου στο Νομό Ιωαννίνων, λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων που πλήττουν την περιοχή από το βράδυ της Παρασκευής (04/11).

Ειδικότερα, προβλήματα κατολισθήσεων από την κακοκαιρία δημιουργήθηκαν στα Τζουμέρκα, στον επαρχιακό δρόμο από το γεφύρι της Πλάκας μέχρι τα Πράμαντα, στην Κόνιτσα στην εθνική οδό πριν από τα Μαστοροχώρια και το Πωγώνι, στον δρόμο Δελβινάκι – Πωγωνιανή.

Λόγω των ισχυρών ανέμων, στην πλατεία του Μετσόβου έσπασαν μεγάλα κλαδιά από τα πλατάνια και προκάλεσαν υλικές ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.