Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Τετάρτης (5/2) καταγράφηκε η μεγαλύτερη δόνηση των τελευταίων ημερών, η οποία ήταν της τάξης των 5,2 Ρίχτερ, νοτιοδυτικά της Αμοργού, ενώ ενεργός παραμένει ο κίνδυνος κατολισθήσεων στη Σαντορίνη, εξαιτίας των ιδιαίτερων γεωλογικών συνθηκών του νησιού.
Επιπλέον, μπαράζ σεισμικών δονήσεων σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της Τετάρτης (5/2) προς Πέμπτη (6/2) στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αμοργού και Σαντορίνης.
Σύμφωνα με δεδομένα που δημοσιοποιήθηκαν από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου της Αθήνας, καταγράφηκαν ακόμη έξι «ασθενείς» σεισμικές δονήσεις (4,4, 4,3, 4,2, 4,4, 4,5 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ) το χρονικό διάστημα μεταξύ 04:00 και 05:30 (αντίστοιχα, με αντίστροφη χρονολογική σειρά, στις 05:23, στις 04:48, στις 04:45, στις 04:27, στις 04:24 και στις 04:02) στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Αμοργού και Σαντορίνης.
Άλλες έξι έξι ασθενείς σεισμικές δονήσεις από 4,2 έως 4,5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκαν το χρονικό διάστημα μεταξύ 04:00 και 05:30. Οι σεισμοί προέρχονται από πολυάριθμα επίκεντρα με εστιακό βάθος από 2 έως 18χλμ και πλέον έχουν μετατοπιστεί από τη Σαντορίνη προς τη νήσο Άνυδρο. Σεισμολόγοι επισήμαιναν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα πως μέχρι τώρα, δεν έχει καταγραφεί σεισμός που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο κύριος.
Η κυβέρνηση και οι τοπικές αρχές εξακολουθούν να παραμένουν σε επιφυλακή, σε συνεννόηση πάντοτε με τους σεισμολόγους, εκ των οποίων αρκετοί θεωρούν ότι δεν έχει σημειωθεί ακόμη κάποιος σεισμός, ο οποίος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ο κύριος. Κάποιοι επιστήμονες εκτιμούν πώς οδηγούμαστε πλέον σε σταδιακή εξασθένιση των φαινομένων. Επιπλέον, αναφορικά με την Σαντορίνη, οι επιστήμονες υπενθυμίζουν συνεχώς στον κατολησθικό κίνδυνο, τονίζοντας την ανάγκη και οι πολίτες των νησιών να παραμείνουν σε επιφυλακή.
Τέλος, υπενθυμίζεται ότι τα περισσότερα σχολεία στις Κυκλάδες θα παραμείνουν κλειστά, τουλάχιστον έως το τέλος της εβδομάδας.