ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σχεδιάζει επέκταση στη Ρουμανία

10:00 - 25 Φεβ 2008 | Συνεντεύξεις
Με αφορμή το ντεμπούτο της εναλλακτικής αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών και την έναρξη διαπραγμάτευσης της μετοχής της Epsilon-Net, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Ι. Μίχος μας μίλησε για τις μελλοντικές βλέψεις της εταιρείας και μας αποκάλυψε το σχέδιο επέκτασης στη Ρουμανία.

1. Για ποιο λόγο επέλεξε η Epsilon Net να εισαχθεί στην ΕΝ.Α. του Χρηματιστηρίου Αθηνών; Σε τι αποσκοπεί;

Θεωρούμε ότι η Εναλλακτική Αγορά αποτελεί ένα σπουδαίο εφαλτήριο για όλες τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θέλουν να αναπτυχθούν, αντλώντας κεφάλαια για τη χρηματοδότηση των αναπτυξιακών τους σχεδίων και την επίτευξη των επιχειρηματικών τους στόχων.

Παράλληλα, χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερη ευελιξία και μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ καλό «προθάλαμο» για όσες επιχειρήσεις επιθυμούν να εισαχθούν αργότερα στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου.Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι σε πολλές χώρες του εξωτερικού λειτουργούν ήδη με μεγάλη επιτυχία αγορές σαν την Εναλλακτική Αγορά.

Όσον αφορά την Epsilon Net - που εισήχθη στην Εναλλακτική Αγορά με σύμβουλο την Τράπεζα Κύπρου - επεδίωξε την εισαγωγή της στην ΕΝ.Α. για να διευκολύνει τα μελλοντικά σχέδια ανάπτυξής της και όχι για την άμεση άντληση κεφαλαίων.

Από την ιδιωτική τοποθέτηση (560.000 μετοχές διατέθηκαν στη τιμή των 3 ευρώ) τα έσοδα των 1,680 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση του επενδυτικού μας πλάνου. Εντός του 2008 θα ολοκληρωθούν επενδύσεις σε νέα προϊόντα λογισμικού στις υφιστάμενες αγορές, εξειδικευμένα προϊόντα λογισμικού για βάσεις δεδομένων για κάθετες αγορές και ανάπτυξη υποδομών με έμφαση στις νέες τεχνολογίες.

Προσωπικά πάντως αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή και ευθύνη για την εισαγωγή της Epsilon Net στη Εναλλακτική Αγορά ως πρώτη εταιρεία. Θα τιμήσουμε με τη συνεπή πορεία μας και στο μέλλον, την εμπιστοσύνη της Διοίκησης του Χρηματιστηρίου, της Τράπεζας Κύπρου και του επενδυτικού κοινού.

 

2. Που σκοπεύετε να επενδύσετε τα χρήματα που θα λάβετε από την ΕΝ.Α;

Τα χρήματα θα αποτελέσουν μέρος του πενταετούς επενδυτικού προγράμματα της εταιρείας, το οποίο βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, με συνολικό ύψος 11 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, οι επενδύσεις που ήδη ξεκίνησε να υλοποιεί και σχεδιάζει να ολοκληρώσει εντός του 2008 η εταιρεία, περιλαμβάνουν:

(i) νέα προϊόντα λογισμικού στις υφιστάμενες σειρές,

(ii) εξειδικευμένα προϊόντα λογισμικού για βάσεις δεδομένων, για κάθετες αγορές, με στόχο την διεύρυνση του πελατολογίου και

(iii) ανάπτυξη των υποδομών της, με έμφαση στην ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών.

3. Ποια είναι τα μελλοντικά επιχειρηματικά σας και επενδυτικά σας σχέδια;

Το 2008 ολοκληρώνουμε, όπως ανέφερα, έναν πενταετή κύκλο σχεδιασμού και επενδύσεων, συνολικού ύψους 11 εκατ. ευρώ. Τα 2/3 αυτών των επενδύσεων είχαν υλοποιηθεί πριν την υποβολή της αίτησης στην ΕΝ.Α. και είχαν ως κύριο στόχο την δημιουργία δύο ολοκληρωμένων σειρών τυποποιημένου λογισμικού. Φέτος ολοκληρώνουμε το τελευταίο στάδιο του επενδυτικού μας σχεδίου, με κύριο άξονα τη δημιουργία προϊόντων και υπηρεσιών για κάθετες αγορές.

Επιπλέον, τον Μάρτιο ξεκινάμε την παρουσία μας στην διεθνή αγορά, με τη συμμετοχή μας ως εκθέτες στην μεγαλύτερη Έκθεση Πληροφορικής στην Ευρώπη, στην CEBIT. Μετά την ολοκλήρωσή της θα μελετήσουμε με ιδιαίτερη προσοχή τα αποτελέσματα της παρουσίας μας και τα επιχειρηματικά μηνύματα.

Γενικά, η επόμενη πενταετία θα είναι μία πενταετία εξωστρέφειας. Στόχος μας είναι οι αγορές πληροφορικής όχι μόνο στις Βαλκανικές χώρες, αλλά και στην Κεντρική Ευρώπη. Διαθέτουμε υψηλό επίπεδο τεχνολογίας και ισχυρή στελεχιακή ομάδα. Είμαστε αισιόδοξοι, αλλά όπως πάντα είμαστε προσεκτικοί στις επιχειρηματικές μας κινήσεις. Η επιτυχία στηρίζεται στον σωστό σχεδιασμό και στην επιχειρηματική συνέπεια.

4. Σχετικά με την επέκταση της Epsilon-Net στο εξωτερικό, ποιες είναι οι πρώτες χώρες τις οποίες έχετε υπόψιν σας;

Οριστική απόφαση για το που θα κινηθούμε δεν έχουμε πάρει ακόμα. Μετά τη συμμετοχή μας στη Διεθνή Έκθεση Τεχνολογίας και Πληροφορικής CEBIT, έχουμε σχεδιάσει να πάρουμε την τελική μας απόφαση. Έχουμε κάνει πάντως πολύ σοβαρή μελέτη και έρευνα στην αγορά της Ρουμανίας, στην αγορά της Βουλγαρίας, ενώ υπάρχουν σκέψεις και για ευρωπαϊκές αγορές ακόμη, όπως η Γερμα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.