• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
Image on Reporter.gr
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

Χρηματιστήριο Αθηνών

Το χρηματιστήριο Αθηνών παρουσίασε τον «Οδηγό Δημοσιοποίησης Πληροφοριών ESG»

Τον «Οδηγό Δημοσιοποίησης Πληροφοριών ESG» παρουσίασε σήμερα σε ειδική εκδήλωση το Χρηματιστήριο Αθηνών. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Αναστασία Στάμου χτύπησε το παραδοσιακό καμπανάκι κηρύσσοντας την έναρξη της συνεδρίασης.

Πάνω από 560 συναντήσεις στο Roadshow του Λονδίνου

Πάνω από 560 υπολογίζονται ότι θα είναι οι συναντήσεις one to one μεταξύ ξένων διαχειριστών και υψηλόβαθμων στελεχών των εισηγμένων εταιρειών στο Roadshow του Λονδίνου που διοργανώνει η ΕΧΑΕ στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου.

Στο 65,6% η συμμετοχή ξένων επενδυτών στο Χ.Α. τον Ιούλιο

Η συμμετοχή των ξένων επενδυτών στην κεφαλαιοποίηση του Ελληνικού Χρηματιστηρίου τον Ιούλιο ανήλθε στο 65,6% παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 1,4% συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Axianumbers.

Eurobank Equities: Αυξάνει στα 5,4€ τη μετοχή της ΕΧΑΕ

Ανεβάζει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Ελληνικά Χρηματιστήρια, στα 5,4 από 4,8 ευρώ η Eurobank Equities.

MSCI: Στις αναδυόμενες αγορές παραμένει το Χ.Α. - Οι λόγοι

Αναμενόμενο ήταν το χθεσινό αποτέλεσμα της κατάταξης των χρηματιστηρίων από τον οίκο MSCI για την Ελλάδα με το χρηματιστήριο της χώρας να παραμένει στις αναδυόμενες αγορές μαζί με Τσεχία, Αίγυπτο, Ουγγαρία, Πολωνία, Κατάρ, Ρωσία, Σαουδική Αραβία, Τουρκία κ.α. 

Λαζαρίδης: Το ελληνικό χρηματιστήριο αναμένει περαιτέρω κέρδη στις προσεχείς εκλογές

«Το κορυφαίο σε αποδόσεις χρηματιστήριο του κόσμου βρίσκεται στην Ελλάδα, στη χώρα η οποία πριν, όχι πολλά, χρόνια έλαβε το μεγαλύτερο πρόγραμμα διάσωσης στην ιστορία», γράφει το πρακτορείο Bloomberg για να προσθέσει πως «Ο δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών έχει καταγράψει φέτος άνοδο 38%, υπερδιπλάσια του δείκτη S&P 500 και πενταπλάσια του δείκτη της MSCI για τις αναδυόμενες αγορές».

Τι σχεδιάζει η ΕΧΑΕ στο Κουβέιτ

Ως επόμενο βήμα, το Χρηματιστήριο Αθηνών μαζί με τους εταίρους της Κοινοπραξίας θα συνεργαστεί στενά με την Αρχή Κεφαλαιαγοράς του Κουβέιτ (CMA) και το Χρηματιστήριο του Κουβέιτ (που ελέγχουν το 44%) για την υλοποίηση των κοινών στρατηγικών στόχων. Η Κοινοπραξία σκοπεύει να υποστηρίξει την επέκταση και ανάπτυξη του Χρηματιστηρίου του Κουβέιτ μέσω της εισαγωγής νέων προϊόντων, υπηρεσιών και συστημάτων που θα υποστηρίξουν τη ροή κεφαλαίων από εγχώριους και διεθνείς επενδυτές σε εισηγμένες εταιρείες του Χρηματιστηρίου του Κουβέιτ.

450 συναντήσεις στο 2ο road show της μεσαίας κεφαλαιοποίησης από 420 το 2018

Μεγάλη συμμετοχή και αιτήσεις μέχρι τη τελευταία στιγμή περιελάμβανε η οριστικοποίηση των συμμετεχόντων στο 2ο road show των μετοχών της μεσαίας κεφαλαιοποίησης που πραγματοποιείται αύριο στο ξενοδοχείο Wyndham στη Πλατεία Καραϊσκάκη.

ΕΧΑΕ: Γιατί επένδυσε 1,03 εκατ. ευρώ στο Κουβέιτ

Όπως αποκαλύπτει η ΕΧΑΕ στην ετήσια έκθεσή της η συμμετοχή της στο Χρηματιστήριο του Κουβέιτ είναι 0,779% που αντιστοιχεί σε επένδυση ύψους 1,03 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζουμε ότι στις 14 Φεβρουαρίου 2019, η Κοινοπραξία που αποτελείται από το Χρηματιστήριο Αθηνών (ATHEX) ως διεθνής λειτουργός χρηματιστηριακών αγορών, και ένα ευρύ αριθμό από κορυφαίους, εισηγμένους ομίλους στο Κουβέιτ, συγκεκριμένα τις Arzan Financial Group (ARZAN), First Investment Company (FIC) και National Investments Company (NIC), κέρδισαν τον διαγωνισμό, μέσω της διαδικασίας κλειστών προσφορών που διοργάνωσε η CMA, για την απόκτηση του 44% του μετοχικού κεφαλαίου του Χρηματιστηρίου του Κουβέιτ.

Το Χ.Α. θα επαναλειτουργήσει τον ΕΣΕΔ λόγω της Folli Follie

Το σκάνδαλο της Folli Follie έχει φέρει πολλές εξελίξεις και αλλαγές σε πληθώρα διαδικασιών στην ελληνική αγορά, αν και θεσμικά ακόμη δεν έχει γίνει κάτι συγκεκριμένο και ρηξικέλευθο. Πάντως, το σοκ στην αγορά ήταν τεράστιο, το κακό που έγινε ανυπολόγιστο, οπότε όλοι οι φορείς αναζητούν τρόπους «θωράκισης» - κατά το δυνατόν – όλου του συστήματος.

Χ.Α.: Συμμετοχή στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης του Χρηματιστηρίου του Κουβέιτ

Σε συνέχεια της αίτησης και της πρόκρισής του ως Διεθνής Λειτουργός χρηματιστηριακών αγορών όσον αφορά τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης του Χρηματιστηρίου του Κουβέιτ, που διοργάνωσε η Αρχή Κεφαλαιαγοράς (CMA) του Κουβέιτ, το Χρηματιστήριο Αθηνών αποφάσισε να συμμετάσχει ως πάροχος τεχνικών, επιχειρησιακών και επιχειρηματικών υπηρεσιών προς το Χρηματιστήριο του Κουβέιτ μέσω της δημιουργίας μιας κοινοπραξίας με την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή προκριθέντων Τοπικών Εταιριών για να προχωρήσει στην τελική διαδικασία υποβολής προσφορών.

Reuters: Αθήνα-Κοινοπραξία Χρηματιστηρίων αποκτούν το 44% του χρηματιστηρίου του Κουβέιτ

Κοινοπραξία χρηματιστηρίων στην οποία συμμετέχει και η Αθήνα απέκτησε το 44% του χρηματιστηρίου του Κουβέιτ.

Ο 10ος χειρότερος τζίρος στην ιστορία του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Μετρά αρνητικά ρεκόρ αυτό το καλοκαίρι το Χρηματιστήριο. Η απουσία των εγχωρίων και κυρίως ξένων επενδυτικών χαρτοφυλακίων έχει κυριολεκτικά απαξιώσει την ελληνική αγορά που κινείται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.

σελίδα 1 από 40
Image on Reporter.gr Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman