• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

Περιβάλλον

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν 14 χιλιάδες επιστήμονες, σχετικά με την κλιματική αλλαγή, συνυπογράφοντας μια επί του θέματος, νέα έκθεση.

Την ίδρυση ενός εκπαιδευτικού και ερευνητικού κέντρου, σε συνεργασία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Yale των ΗΠΑ, με αντικείμενο τη δημόσια και περιβαλλοντική υγεία και έδρα το ΕΚΠΑ, συζήτησαν με την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, οι Νίκος Θωμαΐδης, καθηγητής στο Εργαστήριο Αναλυτικής Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, και Βασίλης Βασιλείου, καθηγητής Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Yale.

Η δημιουργία Σταθμού Κλιματικής Αλλαγής στην περιοχή των Λευκών Ορέων, αποτέλεσε πυρήνα της συνάντησης που είχαν τη Δευτέρα (19/7) στα Χανιά ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καλογερής, ο καθηγητής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γιάννης Γήτας, και η διευθύντρια Δασών Χανίων, Πολύμνια Σκλαβάκη.

Παρατείνεται για ένα έτος το καθεστώς ειδικής προστασίας της χερσαίας και θαλάσσιας περιοχής της νήσου Γυάρου, με απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Αμυρά. Η παράταση κρίθηκε αναγκαία έως την ανακήρυξη της νήσου σε Εθνικό Πάρκο, με βάση την υπό εκπόνηση Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη και την έκδοση του απαιτούμενου Προεδρικού Διατάγματος.

Η Ελλάδα πρόκειται να βρεθεί αντιμέτωπη με σκληρές ευρωπαϊκές κυρώσεις, καθώς η Κομισιόν παραπέμπει την χώρα στο δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης λόγω της κακής ποιότητας του αέρα.

Σήμερα (15/7) η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να παραπέμψει την Ελλάδα στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης λόγω της κακής ποιότητας του αέρα που οφείλεται στα υψηλά επίπεδα διοξειδίου του αζώτου (NO2).

Η ελληνική κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων συμφώνησαν να ενισχύσουν τη μεταξύ τους τεχνική συνεργασία προκειμένου να ενδυναμώσουν περαιτέρω την υλοποίηση των δράσεων για το κλίμα και των επενδύσεων του Μηχανισμού Δίκαιης Μετάβασης σε όλη την Ελλάδα και να εργαστούν προς την κατεύθυνση της σύναψης μιας Συμφωνίας Παροχής Υπηρεσιών Συμβουλευτικής Υποστήριξης Έργων (Project Advisory Support Service Agreement – PASSA) με στόχο την επιτάχυνση των νέων επενδύσεων. Αυτή η συνεργασία υλοποιείται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2021-27και θα συγχρηματοδοτηθεί από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία.

Και επίσημα σταματάει από τη Δευτέρα 5 Ιουλίου η παραγωγή πλαστικών μιας χρήσης, σε μία προσπάθεια μείωσης της μόλυνσης του πλανήτη, που δείχνει την όλο και μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση πολιτών και κυβερνήσεων, ως προς την κλιματική αλλαγή.

Από τις 3 Ιουλίου καταργείται μία σειρά από πλαστικά προϊόντα, ενώ δρομολογείται ο περιορισμός των πλαστικών μπουκαλιών μέχρι το 2024, με στόχο την αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής ρύπανσης.

Σε εξέλιξη βρίσκεται το Circular Economy forum, που διοργανώνεται από την Palladian Conferences σε υβριδική μορφή, υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Βιομηχανιών και Επιχειρήσεων Ανακύκλωσης και Ενεργειακής Αξιοποίησης Αποβλήτων (ΣΕΠΑΝ) και του Πράσινου Ταμείου.

Κάποιοι το αποκαλούν ως τελευταία ευκαιρία διάσωσης της ανθρωπότητας. Οι επιστήμονες το σκέφτονται ως μια τομή προς το μέλλον.

Άρθρο γνώμης, έγραψε για την εφημερίδα Handelsblatt ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας με θέμα «Η κλιματική αλλαγή ως ευκαιρία».

Η Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου πέρασε. Αυτή την στιγμή επιλέγουμε ως Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ) για να διαδώσουμε το μήνυμα μας ώστε να αφυπνιστούν όλοι οι εμπλεκόμενοι και να αναλάβουν δράση.

σελίδα 1 από 25
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman