• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
Image on Reporter.gr
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

Περιβάλλον

ΕΔΑΔ: Εξετάζει προσφυγές εναντίον κρατών για «κλιματική αδράνεια»

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εξετάζει για πρώτη φορά δύο προσφυγές εναντίον της Ελβετίας και της Γαλλίας από πολίτες που κατηγορούν και τις δύο χώρες για κλιματική αδράνεια.

 

ΥΠΕΝ: Η αλήθεια για το νερό μέσα από 10 ερωτήσεις-απαντήσεις

Σε 10 ερωτήσεις-απαντήσεις προβαίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναφορικά με το επίμαχο νομοσχέδιο για το οποίο δέχεται έντονες επικρίσεις από την αντιπολίτευση αναφορικά με την ιδιωτικοποίηση του νερόυ.

Προστασία Ωκεανών: Υπεγράφη ιστορική συνθήκη από 193 εκπροσώπους χωρών

Εκπρόσωποι 193 χωρών, σε μια μαραθώνια συνεδρία 38 ωρών στο αποκορύφωμα διαπραγματεύσεων μιας δεκαετίας, υπέγραψαν, στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, μια ιστορική συμφωνία για την προστασία των ωκεανών, τη Συνθήκη για τα Διεθνή Ύδατα (High Seas Treaty).

Έρευνα: Τα πλαστικά στους ωκεανούς θα τριπλασιαστούν ως το 2040

Τεράστια αύξηση έχουν καταγράψει από το 2005 τα πλαστικά σωματίδια που εισέρχονται στους ωκεανούς, ενώ μέχρι το 2024 μπορεί να τριπλασιαστούν.

 

Ρεκόρ στις παγκόσμιες εκπομπές CO2 το 2022

Σε επίπεδα ρεκόρ έχουν αυξηθεί οι παγκόσμιες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, παρά τη σημαντική μείωση της βιομηχανικής παραγωγής στην Κίνα και την Ευρώπη.

 

Παράταση στη διαβούλευση Ειδικών Περιβαλλοντικών μελετών σε 3 περιοχές Natura

Με απόφαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος, Γιώργου Αμυρά, δίδεται παράταση έως τις 30 Απριλίου στη διαβούλευση για τις Ειδικές Περιβαλλοντικές Μελέτες (Ε.Π.Μ.), που αφορούν στις προστατευόμενες περιοχές «Natura 2000» των Π.Ε. Κέρκυρας, Κεφαλλονιάς, Ιθάκης, Λευκάδας και Ζακύνθου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (μέρους) και των Π.Ε. Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων και Γρεβενών (ανατολικό και δυτικό τμήμα).

Δήμος Χανίων: Ξεκινά το πρόγραμμα «Διαλογή στην Πηγή (ΔσΠ) Βιοαποβλήτων»

Τα «πρώτα βήματα» για την καλύτερη διαχείριση των βιοαποβλήτων, είτε σε οικιακούς χώρους είτε σε επαγγελματικούς, ξεκινάει να κάνει ο Δήμος Χανίων με την πρώτη εφαρμογή του προγράμματος «Διαλογή στην Πηγή (ΔσΠ) Βιοαποβλήτων.

 

ΥΠΕΝ: Ο θαλάσσιος χωροταξικός σχεδιασμός διασφαλίζει ειρήνη-συνεργασία-προστασία περιβάλλοντος

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2023, στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, παρουσία του αρμόδιου Υφυπουργού, Νίκου Ταγαρά, καθώς και των Γενικών Γραμματέων του Υπουργείου, η καταληκτική Ημερίδα Δημοσιότητας και Επικοινωνίας του έργου «Διασυνοριακή Συνεργασία για Εφαρμογή Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού» ΘΑΛ-ΧΩΡ 2, του Προγράμματος Συνεργασίας INTERREG V-A «Ελλάδα – Κύπρος 2014- 2020».

ΙΟΒΕ: Παρουσιάστηκε έκθεση για την κλιματική αλλαγή- «Ανάγκη έγκαιρης δράσης»

Εκδήλωση για την παρουσίαση της μελέτης με θέμα «Προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή: Προκλήσεις και προοπτικές για την ελληνική οικονομία» διοργάνωσε σήμερα (14/2) η Τράπεζα της Ελλάδος.

«Πράσινες» δράσεις προϋπολογισμού €60.671.543 σε Κοζάνη, Φλώρινα και Μεγαλόπολη

Στο πλαίσιο στήριξης των περιοχών Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα και του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων αρμόδιου για θέματα ΔΑΜ, Νίκου Παπαθανάση για την έγκριση του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Χρηματοδότηση έργων και δράσεων για την ανάπτυξη βιώσιμων οικονομικών δραστηριοτήτων χαμηλού ανθρακικού αποτυπώματος στις Π.Ε. Κοζάνης, Φλώρινας και στον Δήμο Μεγαλόπολης της Π.Ε. Αρκαδίας», συνολικού προϋπολογισμού 60.671.543 ευρώ.

Στην τελική ευθεία η Δημιουργία Πύλης Ανοιχτών Γεωεπιστημονικών Δεδομένων (GEOPORTAL)

Στην τελική ευθεία υλοποίησης εισέρχεται το ψηφιακό έργο «Δημιουργία Πύλης Ανοιχτών Γεωεπιστημονικών Δεδομένων (GEOPORTAL)» της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (Ε.Α.Γ.Μ.Ε.). Στο πλαίσιο της πολιτικής του ψηφιακού μετασχηματισμού που συντελείται στην χώρα, η Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε, με την οποία η ΕΑΓΜΕ έχει συνάψει Προγραμματική Συμφωνία για την υλοποίηση και λειτουργία του Έργου, ανακοίνωσε την προκήρυξη του Ηλεκτρονικού Ανοικτού Διαγωνισμού του Geoportal.

Μειώθηκαν κατά 13,6% οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα το 2020

Μειωμένες κατά 13,6% ήταν το 2020 οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, συγκριτικά με το 2019, ενώ ανήλθαν σε 69.771,9 χιλιάδες τόνους, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

 

Το 92% των Ελλήνων θέλει να αποκτήσει πιο βιώσιμες συνήθειες

Τo 92% των καταναλωτών στην Ελλάδα, δηλώνει πρόθυμο να αλλάξει κάποιες από τις καθημερινές του συνήθειες για να υιοθετήσει πιο βιώσιμες επιλογές στην καθημερινότητά του, φαίνεται όμως, ότι στην προσπάθεια αυτή, οι Έλληνες αντιμετωπίζουν εμπόδια, με μόνο το 25% να έχει καταφέρει να κάνει σημαντικές αλλαγές, στη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς.

 

σελίδα 1 από 35
Image on Reporter.gr Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman