• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

Περιβάλλον

Πραγματοποιήθηκε στις 20/1/2022 μια εξαιρετική διαδικτυακή ημερίδα στα πλαίσια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Πολυλειτουργική Διαχείριση Δασικών Οικοσυστημάτων & Βιοοικονομία», σε συνεργασία με το Εργαστήριο Λιβαδοπονίας & Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών του Τμήματος Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Τα σχόλιά του κατέθεσε το Green Tank στη δημόσια διαβούλευση για τον Εθνικό Κλιματικό Νόμο που διεξάγεται στον διαδικτυακό τόπο opengov.

Η μετάβαση στην «καθαρή» ενέργεια είναι το μεγάλο στοίχημα του πλανήτη ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω αύξηση της θερμοκρασίας παγκοσμίως, αλλά δεν θα έρθει... αναίμακτα.

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή ενημερώνει κάθε ενδιαφερόμενο ότι, στο πλαίσιο υλοποίησης του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τις Πράσινες Δημόσιες Συμβάσεις, το οποίο εγκρίθηκε με την αριθμ. 14900/04-02-2021 απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας [ΦΕΚ (Β΄ 466)/08-02-2021], λειτουργεί ήδη, από τον Μάρτιο 2021 στον επίσημο κεντρικό ιστότοπο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η ειδική ιστοσελίδα για τις Πράσινες Δημόσιες Συμβάσεις με το παρακάτω λογότυπο:

Η WATT+VOLT, μια εταιρεία με ειλικρινές ενδιαφέρον για το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα και σε συνδυασμό με την καινοτομία, που αποτελεί βασικό πυλώνα δράσης της, συμμετέχει με κάθε ευκαιρία σε πράξεις κοινωνικής ευθύνης, δείχνοντας την ευαισθητοποίησή της σε θέματα που προάγουν την προστασία του περιβάλλοντος. 

Το Breakthrough Energy Catalyst, που υποστηρίζεται από τον δισεκατομμυριούχο της Microsoft Μπιλ Γκέιτς, φέρεται να σχεδιάζει να επενδύσει έως και 15 δισεκατομμύρια δολάρια σε έργα καθαρής τεχνολογίας στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σημαντικές αλλαγές για το καλό του περιβάλλοντος φέρνει στην καθημερινότητά μας ο νέος κλιματικός νόμος που θα τεθεί άμεσα  σε δημόσια διαβούλευση από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με στόχο να κατατεθεί το επόμενο διάστημα στη Βουλή.  Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας παρουσίασε τον νέο νόμο την Πέμπτη (18/11), κάνοντας λόγο για έναν νόμο «ιστορικής σημασίας», με απώτερο στόχο «την επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας ως το 2050».

Το κινητό τηλέφωνο έχει γίνει εδώ και καιρό προέκταση του χεριού μας. Η συνεχής χρήση του, όμως, δεν κάνει κακό μόνο στην υγεία μας, αλλά και στο... περιβάλλον.

Το 83% των Ελλήνων θεωρούν ότι η κλιματική αλλαγή και οι συνέπειές της συνιστούν τη μεγαλύτερη πρόκληση για την ανθρωπότητα κατά τον 21ο αιώνα. Η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων (88%) επίσης θεωρούν ότι η κλιματική αλλαγή έχει επιπτώσεις στην καθημερινή τους ζωή (5 μονάδες πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο 77%).

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα έρευνα που εξετάζει το αποτύπωμα άνθρακα καθημερινών μας δραστηριοτήτων διενήργησε η Credit Suisse και προκαλεί προβληματισμό.

Ομάδα ανακύκλωσης στις Φιλιππίνες προσπαθεί να δώσει λύση στην κρίση του πλαστικού που επιδεινώνεται, μετατρέποντας μπουκάλια, φακελάκια μιας χρήσης και συσκευασίες σνακ που μολύνουν ποτάμια και παραλίες σε υλικά κατασκευής.

Νέο ρεκόρ κατέγραψαν οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα το 2020 και η αντιμετώπιση του φαινομένου «ξεφεύγει» με την άνοδο της θερμοκρασίας παγκοσμίως, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας των Ηνωμένων Εθνών.

Τις κλιματικές και περιβαλλοντικές αλλαγές, των τελευταίων 20.000 χρόνων και πως αυτές επηρέασαν  τη ζωή των αρχαίων και προϊστορικών κοινωνιών του Νότιου Αιγαίου, διερευνά πολυεθνική ομάδα Ελλήνων και ξένων επιστημόνων στο πλαίσιο του προγράμματος  EUROFLEETS.

σελίδα 1 από 27
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman