ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Ύψωσε την φωνή σου και όχι τη στάθμη της θάλασσας!

02:57 - 05 Ιουν 2014 | Περιβάλλον
Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Ύψωσε την φωνή σου και όχι τη στάθμη της θάλασσας!
Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος η 5η Ιουνίου, μια ημέρα που αποτελεί ορόσημο για τα Ηνωμένα Έθνη καθώς από το 1972 αποτελεί το κύριο όχημα του ΟΗΕ για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού για τα περιβαλλοντικά προβλήματα, ενώ συμβολίζει την ανάγκη συστράτευσης μπροστά στον κοινό στόχο για τη διαφύλαξη της περιβαλλοντικής μας κληρονομιάς και την αειφορική διαχείριση του παγκόσμιου φυσικού μας πλούτου.

Περισσότερες από 100 χώρες τιμούν τη σημερινή ημέρα, υπενθυμίζοντας το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί για την προστασία του πλανήτη, ως το ελάχιστο χρέος μας απέναντι στις μελλοντικές γενιές.

Το θέμα του φετινού εορτασμού (2014) είναι "Μικρά Νησια και Κλιματική Αλλαγή" και το επίσημο σύνθημα "Υψωσε την φωνή σου και όχι τη στάθμη της θάλασσας".

 

Ο ΟΗΕ μας καλεί να ρίξουμε μια ματιά στα μικρά νησιωτικά κράτη, που βρίσκονται διάσπαρτα στους ωκεανούς και στα οποία κατοικούν γύρω στα 63 εκατομμύρια άνθρωποι. Είναι, ως επι το πλείστον, εξωτικοί τουριστικοί προορισμοί, γνωστοί για τις φυσικές τους ομορφιές, την σφύζουσα κουλτούρα τους και ιδιαίτερα την μουσική τους.

 

Πολλά από αυτά τα νησιά έχουν πλούσια χλωρίδα και πανίδα, συχνά μοναδική στον πλανήτη και παίζουν σημαντικό ρόλο στην προστασία των ωκεανών. Όμως είναι ευάλωτα στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, αν και η συνεισφορά στο φαινόμενο του θερμοκηπίου είναι αμελητέα. Συχνά πλήττονται από έντονα καιρικά φαινόμενα και απειλούνται από την άνοδο της στάθμης των θαλασσών.

 

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η «πράσινη εβδομάδα» αυτή τη χρονιά, είναι αφιερωμένη στην κυκλική οικονομία, την αποδοτικότητα των πόρων και τη διαχείριση των απορριμμάτων.

 

Στο πλαίσιο της ουσιαστικής συμβολής στην κοινή προσπάθεια προάσπισης του οικοσυστήματος το Reporter.gr πραγματοποιεί ένα αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος παρουσιάζοντας δράσεις και πρακτικές που εφαρμόζουν μεγάλες εταιρίες και όμιλοι που φανερώνουν μέριμνα και ευαισθησία στα περιβαλλοντικά ζητήματα.

 

Προβάλλουμε και επιβραβεύουμε το Πράσινο Επιχειρείν και τις πρακτικές που αποδεικνύουν έμπρακτα την δέσμευση των εταιριών για αειφόρο ανάπτυξη.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:57 - 05 Ιουν 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.