ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.: υπεύθυνα για τον καταναλωτή, υπεύθυνα και για το περιβάλλον

18:33 - 10 Ιουν 2014 | Περιβάλλον
ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.: υπεύθυνα για τον καταναλωτή, υπεύθυνα και για το περιβάλλον
Για τη Μαρινόπουλος Α.Ε., η υπεύθυνη δραστηριοποίηση είναι άμεσα συνδεδεμένη με την «πράσινη» λειτουργία των καταστημάτων της. Προτεραιότητα της εταιρείας είναι να περιορίζει στο ελάχιστο τις όποιες περιβαλλοντικές επιπτώσεις της και να ακολουθεί τις αυστηρότερες αρχές βιώσιμης ανάπτυξης. Αυτός είναι άλλωστε ένας από τους λόγους που καθιστούν τη Μαρινόπουλος Α.Ε. ως την κορυφαία αλυσίδα λιανεμπορίου στη χώρα.

Ενέργεια

Η Μαρινόπουλος Α.Ε. μειώνει την κατανάλωση ενέργειας, προστατεύοντας το Περιβάλλον, στην πράξη. Παρακολουθεί συστηματικά τη χρήση ψυκτικών υγρών, περιορίζει τις αντίστοιχες εκπομπές αερίων, προχωρά σε δραστική εξοικονόμηση ενέργειας για τις ανάγκες του δικτύου και εφαρμόζει τις βέλτιστες πρακτικές στη διακίνηση προϊόντων και το σχεδιασμό των μεταφορών.

 

car-perivallonΣυνολικά, το 2013 η Μαρινόπουλος Α.Ε. πέτυχε εξοικονόμηση ενέργειας της τάξης των 8.600.000 KWh. Η αντιστοιχία σε δένδρα που απαιτούνται για την απορρόφηση του διοξειδίου του άνθρακα που εξοικονομήθηκε είναι περίπου 515.000 δένδρα ή 10.000 στρέμματα δάσους.

 

Επιπλέον, τα καταστήματα της Μαρινόπουλος Α.Ε. λειτουργούν «πράσινα». Ενδεικτικά, το υπερμάρκετ Carrefour Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη, καθώς και τα Carrefour Αλίμου, Αμαρουσίου και Γέρακα είναι εφοδιασμένα με αυτόνομα ψυγεία, λαμπτήρες led τέταρτης γενιάς και συστήματα ψύξης VRV Inverter.

 

Carrefour Alimou exoteriki s

 

Ανακύκλωση

Για τη Μαρινόπουλος Α.Ε. η ανακύκλωση αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της λειτουργίας της. Κάθε χρόνο ανακυκλώνονται περίπου 5.000 τόνοι χαρτομάζας, 1300 κιλά λαμπτήρων, 22.000 κιλά μπαταριών και 110.000 ηλεκτρικές μικροσυσκευές.


Παράλληλα, η εταιρεία συστηματικά αναλαμβάνει πρωτοβουλίες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των καταναλωτών σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος.

 

Εφαρμόζοντας μοντέλα βιώσιμης Ανάπτυξης και καλλιεργώντας διαρκώς τη σχέση εμπιστοσύνης που έχει αναπτύξει με τους Έλληνες καταναλωτές, η Μαρινόπουλος Α.Ε. θα ενισχύει σταθερά τη θέση της στην αγορά. Συνεπής στις δεσμεύσεις της, η εταιρεία θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται υπεύθυνα, αναλαμβάνοντας και στηρίζοντας πρωτοβουλίες και δράσεις φιλικές προς το Περιβάλλον.

papersrecycle

Τελευταία τροποποίηση στις 11:57 - 11 Ιουν 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.