ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΥΠΕΝ: Ψηλά στους «πράσινους» στόχους της ΕΕ η Ελλάδα

16:01 - 13 Απρ 2020 | Περιβάλλον
Στα φιλόδοξα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης συγκαταλέγεται η Ελλάδα, όσον αφορά την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία. Μετά την υπογραφή του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, και της κοινής δήλωσης με άλλους 12 Ευρωπαίους ομολόγους του, οι 13 υπουργοί ζητούν από την Κομισιόν τη συνέχιση και εντατικοποίηση των προσπαθειών διατήρησης της κλιματικής και περιβαλλοντικής φιλοδοξίας.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΝ, στην επιστολή τους οι υπουργοί ζητούν να αποτελέσει η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία κεντρικό πλαίσιο και οδικό χάρτη για την ανάκαμψη της ΕΕ από την πανδημία του COVID-19.

«Το συλλογικό καθήκον της ανοικοδόμησης των οικονομιών μετά την πανδημία πρέπει να εστιάσει στην πράσινη μετάβαση, την κλιματική δράση, την προστασία του περιβάλλοντος και τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης. Θα πρέπει η ΕΕ και τα κράτη-μέλη της, με πνεύμα αλληλεγγύης να αγωνιστούν ταυτόχρονα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, την ανάσχεση των απωλειών της βιοποικιλότητας και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής», σύμφωνα με τους 13 υπουργούς.

Οι υπουργοί ενθαρρύνουν την Επιτροπή να αξιοποιήσει στο μέγιστο τα εργαλεία της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας για την προώθηση των επενδύσεων σε σημαντικούς τομείς της οικονομίας αλλά και της δίκαιης μετάβασης.

«Η ΕΕ πρέπει να συνεχίσει να διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής, στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, στην υλοποίηση της Συμφωνίας των Παρισίων και στη διατήρηση και προστασία της βιοποικιλότητας», τονίζουν.

Την επιστολή υπογράφουν οι υπουργοί των ακόλουθων χωρών: Αυστρία, Δανία, Φινλανδία, Ιταλία, Λετονία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σουηδία, Γαλλία, Γερμανία και Ελλάδα.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.