ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τόνι Μπλερ: Η κλιματική αλλαγή απαιτεί παγκόσμια συνεργασία και ομοφωνία

18:59 - 13 Μαϊ 2021 | Περιβάλλον
Η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής απαιτεί συνεργασία και ομοφωνία σε παγκόσμια επίπεδο, λόγω της κρισιμότητας του θέματος, τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Τόνι Μπλερ και ιδρυτής του Faith Foundation, κατά τη διάρκεια του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Ο κ. Μπλερ αναφέρθηκε στην πανδημία και στην ταχύτατη αντιμετώπιση της, επισημαίνοντας ότι το θέμα της κλιματικής αλλαγής θα είχε επιλυθεί σε σημαντικό βαθμό, αν οι κυβερνήσεις είχαν επιδείξει παρόμοιο ενδιαφέρον.  

Στη συζήτηση, συμμετείχε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ κ. Γιώργος Περιστέρης, ο οποίος έδωσε το κοινωνικό και πολιτικό στίγμα του κλάδου των Ανανεώσιμων Πηγών  Ενέργειας. Φθηνή, καθαρή και αποκεντρωμένη ενέργεια συνεπάγεται περισσότερη δημοκρατία και λιγότερες πολιτικές εντάσεις. Έννοιες περισσότερο αντιληπτές όταν το θέμα της κλιματικής αλλαγής αφορά στις αναπτυσσόμενες χώρες, όπως ανέφερε ο κ. Περιστέρης.

Η χρηματοδότηση των ΑΠΕ είναι ένα σημαντικό και δύσκολο κομμάτι για τις αναπτυσσόμενες χώρες, επεσήμανε ο κ. Μπλερ, αλλά χώρες όπως η Ρωσία και η Ινδία πρέπει να δουν τα απτά οφέλη που θα αποκομίσουν οι ανεπτυγμένες χώρες για να πειστούν και να ακολουθήσουν.

Τέλος ο κ. Περιστέρης αναφέρθηκε στην πολιτική βούληση της νυν κυβέρνησης για στροφή στην πράσινη ανάπτυξη, και στην εδραίωση της κατεύθυνσης αυτής.   

Την συζήτηση συντόνισε η Ράνια Τζίμα, δημοσιογράφος του Mega.

Στην ιστοσελίδα του Φόρουμ (www.delphiforum.gr) μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα του Φόρουμ καθώς και τους 1000 και πλέον επιβεβαιωμένους ομιλητές από την  Ελλάδα και το εξωτερικό.
 
Η παρακολούθηση του online Φόρουμ είναι ελεύθερη με εγγραφή στο delphiforum.gr/register  

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.