ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παγκόσμιος Εθελοντικός Καθαρισμός Ακτών 2022

12:42 - 20 Σεπ 2022 | Περιβάλλον
Παγκόσμιος Εθελοντικός Καθαρισμός Ακτών 2022
Η HELMEPA για 32η συνεχή χρονιά συντονίζει στη χώρα μας τον Παγκόσμιο Εθελοντικό Καθαρισμό Ακτών, το μεγαλύτερο εθελοντικό γεγονός του είδους του στον κόσμο, με πάνω από 15 εκατομμύρια εθελοντές παγκοσμίως! Η πρωτοβουλία διοργανώνεται παγκοσμίως από τον Αμερικανικό ΜΚΟ Ocean Conservancy και στην Ελλάδα ξεκίνησε ήδη με τις πρώτες δράσεις στις 17 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι 17 Νοεμβρίου 2022.

Η διαδικασία για τη διοργάνωση ενός εθελοντικού καθαρισμού είναι απλή:

  • Επιλέξτε την παραλία που επιθυμείτε να καθαρίσετε
  • Δηλώστε ηλεκτρονικά τον καθαρισμό εδώ
  • Οργανώστε και πραγματοποιήστε τη δράση ακολουθώντας τον απλό οδηγό εθελοντικού καθαρισμού που αναπτύξαμε για τους εθελοντές μας (για την καταγραφή των απορριμμάτων στο πεδίο, χρησιμοποιήστε το νέο Δελτίο Καταγραφής Απορριμμάτων της HELMEPA, σύμφωνο με τις ευρωπαϊκές οδηγίες για την επιστημονική παρακολούθηση της θαλάσσιας ρύπανσης με απορρίμματα)
  • Καταχωρίστε ηλεκτρονικά τα αποτελέσματα του καθαρισμού εδώ (τα δεδομένα που λαμβάνουμε αξιοποιούνται για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού, αλλά και την υποστήριξη της μελέτης της ρύπανσης με θαλάσσια απορρίμματα ώστε να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος)

Οι συντονιστές των δράσεων και οι φορείς που θα συμμετάσχουν, θα λάβουν αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής της HELMEPA.

Ας ανανεώσουμε λοιπόν τη δέσμευσή μας για Καθαρές Θάλασσες και Ακτές με την ευκαιρία του Παγκόσμιου Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών, στέλνοντας το μήνυμα ότι νοιαζόμαστε για τη θάλασσα και το μέλλον των παιδιών μας!

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της HELMEPA ή να επικοινωνήσετε μαζί μας, email [email protected], τηλ. 210-9343088

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.