ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα εποχή για την ΕΝΔΙΑΛΕ Α.Ε.

13:06 - 22 Σεπ 2022 | Περιβάλλον
Νέα εποχή για την ΕΝΔΙΑΛΕ Α.Ε.
Για πέντε ακόμη έτη ανανεώθηκε, με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης, η λειτουργία της ΕΝΔΙΑΛΕ Α.Ε., του πρωτοπόρου Εθνικού Συλλογικού Συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης Απόβλητων Λιπαντικών Ελαίων.

Η ανανέωση αυτή και το φιλόδοξο στρατηγικό σχέδιο, ­για την επόμενη ημέρα της διαχείρισης των Απόβλητων Λιπαντικών Ελαίων στη χώρα μας, απετέλεσαν το κεντρικό θέμα συζήτησης στο περίπτερο της ΕΝΔΙΑΛΕ στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. ­

Συγκεκριμένα, το στρατηγικό αυτό σχέδιο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, επενδύσεις για την αναβάθμιση των Κέντρων Συλλογής που λειτουργεί η ΕΝΔΙΑΛΕ σε όλη την Ελλάδα και την ενίσχυση των διαδικασιών  ποιοτικού ελέγχου των Απόβλητων Λιπαντικών Ελαίων, μέσω της προμήθειας νέων εξειδικευμένων μηχανημάτων.

Επισημαίνεται ότι, παρά τις εν λόγω επενδύσεις, έγινε δεκτή η πρόταση της ΕΝΔΙΑΛΕ για μείωση 10% της εισφοράς των υπόχρεων (από 20,00 €/MT στα 18,00 €/MT), καθιστώντας, το ήδη φθηνότερο Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Λιπαντικών Ελαίων στην Ε.Ε., περισσότερο ωφέλιμο για τον τελικό καταναλωτή καθότι οδηγεί σε μείωση της τελικής τιμής του παραγόμενου λιπαντικού, σε μια εποχή μάλιστα που οι πληθωριστικές πιέσεις αποτελούν χαρακτηριστικό στοιχείο της αγοράς. 

Όλα τα  παραπάνω απέσπασαν τα ευμενή σχόλια των επισκεπτών του περιπτέρου της ΕΝΔΙΑΛΕ στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, μεταξύ των οποίων ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κ. Σκρέκας, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Γ. Αμυράς, ο Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Μ. Γραφάκος, και οι  κ.κ.  Β. Καραμίντζιος και Ν.Χιωτάκης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΟΑΝ αντίστοιχα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν για την λειτουργία της ΕΝΔΙΑΛΕ, εκπρόσωποι επιστημονικών και τεχνικών φορέων και οργανώσεων οι οποίες δραστηριοποιούνται στον χώρο της διαχείρισης αποβλήτων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΝΔΙΑΛΕ Α.Ε. , κ. Γεώργιος Δεληγιώργης δήλωσε σχετικά:

«Με μεγάλη χαρά παρουσιάσαμε στην 86η ΔΕΘ το σχέδιό μας για την νέα εποχή της διαχείρισης αποβλήτων  λιπαντικών ελαίων  στην Ελλάδα. Η ανανέωση της λειτουργίας του Συστήματος της ΕΝΔΙΑΛΕ Α.Ε. και η ομόφωνη έγκριση του εν λόγω σχεδίου, αποτελούν για εμάς την επιβράβευση των διαρκών προσπαθειών μας, που έφεραν την Ελλάδα στην πρώτη θέση της Ε.Ε. στον τομέα της αναγέννησης των ΑΛΕ  με σημαντικά οφέλη για την οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον. Συνεχίζουμε με την ίδια συνέπεια και με σταθερά βήματα προς ένα βιώσιμο αύριο, με πρωταγωνιστή την Κυκλική Οικονομία». 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.