ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επισκόπηση ημερήσιου τύπου

Ο απόηχος των καταστροφικών πυρκαγιών και η επίρριψη των ευθυνών μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, ο τραγικός θάνατος του πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας στην προσπάθειά του για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Κεφαλονιά, η έντονη φημολογία που αφορά στις επόμενες κινήσεις του πρωθυπουργού και της ΔΕΘ, οι πιέσεις που ασκούν τα συνδικάτα και οι εργοδοτικοί φορείς προς την κυβέρνηση, οι προτάσεις για συνεργασία των δύο μεγάλων κομμάτων προκειμένου να βγει η χώρα από την κρίση, η προαγωγή μισθολογικά και βαθμολογικά 55.000 δημοσίων υπαλλήλων, σύμφωνα με το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή, καθώς και η επιδείνωση της ρευστότητας στην οικονομία και η επιβράδυνση της τραπεζικής χρηματοδότησης κυριαρχούν στο σημερινό τύπο.
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Προάγονται μισθολογικά- βαθμολογικά 55.000 δημόσιοι υπάλληλοι".
Η εφημερίδα γράφει ότι "σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, ξέσπασε χθες στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για την ένταξη των υπαλλήλων αορίστου χρόνου στην ιεραρχία της Δημόσιας Διοίκησης, που προωθεί ταυτόχρονα 20.000 προσλήψεις από τους ΟΤΑ χτυπώντας έμπρακτα την ανεργία".

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Συνεργασία των δύο μεγάλων κομμάτων. Ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας θεωρεί αναγκαία ακόμα και τη συγκυβέρνηση για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων".
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "στην αντίληψη ότι τα δύο μεγάλα κόμματα πρέπει να συνεργαστούν για να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση και να επιλυθούν τα μεγάλα προβλήματα του τόπου συμφώνησαν χθες δύο κορυφαίοι κοινωνικοοικονομικοί φορείς, το ΕΒΕΑ και ο ΣΕΛΠΕ".

Η ΑΥΓΗ: "Απειλή Καραμανλή με πρόωρες, νουθεσίες για συγκυβέρνηση".
Σύμφωνα με την εφημερίδα, "περικυκλωμένος από τα οξυμένα κοινωνικά προβλήματα και τις εσωκομματικές πιέσεις, ο πρωθυπουργός σκηνοθετεί φυγή προς τα εμπρός διοχετεύοντας πληροφορίες ακόμη και για εκλογές τον Οκτώβριο. Οι εκπρόσωποι των μεγαλοεπιχειρηματιών επανέρχονται με συστάσεις για συναίνεση και κυβερνητικό συνασπισμό ΝΔ- ΠΑΣΟΚ".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Εισήγηση βόμβα για εκλογές τον Οκτώβριο".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ζητάει τώρα ο κόσμος της αγοράς, ενώ ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ προειδοποιεί για τις συνέπειες που προκαλεί στην Οικονομία η εκλογολογία και το κλίμα πολιτικής αστάθειας".

ΤΟ ΒΗΜΑ: "Συγχορδία πιέσεων για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο".
Η εφημερίδα γράφει ότι "μαζικά χθες επιχειρηματικοί σύνδεσμοι και Επιμελητήρια απαίτησαν άρση της πολιτικής εκκρεμότητας. Οι πρόεδροι του ΣΕΒ, του ΕΒΕΑ και του ΣΕΛΠΕ (επιχειρήσεις λιανικών πωλήσεων) ζήτησαν από τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Πραγματικό "πόθεν έσχες". Ρηξικέλευθη πρόταση του Προέδρου της Βουλής".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "θεσμική παρέμβαση ευθύνης, η οποία συνιστά και το πρώτο μεγάλο βήμα για τη διαφάνεια στο δημόσιο βίο και την προάσπιση του κύρους του πολιτικού κόσμου, αποτελεί η πρόταση του προέδρου της Βουλής Δημήτρη Σιούφα και του αντιπροέδρου Αν. Νεράντζη για την τροποποίηση του νομικού καθεστώτος του "πόθεν έσχες" των βουλευτών με στόχο τον αυστηρότερο και ουσιαστικό έλεγχο των οικονομικών τους".

ΕΘΝΟΣ: "Ασφυκτικό πρέσινγκ για εκλογές. Μηνύματα στο Μαξίμου από συνδικάτα-εργοδότες -κορυφαίους".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μηνύματα πολιτικού αδιεξόδου και λύσης μέσω προσφυγής στις κάλπες έστειλαν χθες στο Μαξίμου οι εκπρόσωποι εργαζομένων και εργοδοτικών οργανώσεων. Πίεση προς την ίδια κατεύθυνση ασκούν και κορυφαία στελέχη της ΝΔ".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Καταβεβλημένος ο Κ. Καραμανλής προσπαθεί να διασκεδάσει τα όσα έρχονται με ψευτοχαμόγελα και ψευτοπαλικαρισμούς γιατί ξέρει ότι ..."Μαύρος Πύργος" τον αναμένει στη ΔΕΘ. 
Σύμφωνα με την εφημερίδα, "ο πρωθυπουργός είναι καταβεβλημένος. Το αντιλαμβάνεται κανείς όταν τον βλέπει. Δεν είναι ο γνωστός αγέρωχος στο στήσιμο και με σιγουριά στο βλέμμα και την ομιλία. Είναι αναδιπλωμένος στις κινήσεις και τα λόγια. Γνωρίζει καλά ότι ο Λευκός Πύργος της Συμπρωτεύουσας έχει γίνει μαύρος από τα προβλήματα και δεν βλέπει λύση. Δεν τον βοηθάει και καμία συγκυρία. Γι αυτό δεν αποφασίζει τίποτα και όλο αναβάλλει μια αναβολή που θα του στοιχίσει προσωπικά¨".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Κρύβονται οι βουλευτές της ΝΔ από τους ψηφοφόρους".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "καζάνι που βράζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ. ’κουσαν εξάψαλμο οι βουλευτές της ΝΔ για λογαριασμό της Κυβέρνησης στις εκλογικές του περιφέρειες το καλοκαίρι. Διόλου κολακευτική η εικόνα της κοινωνίας για το κόμμα τους, που μεταφέρουν στο Μαξίμου. Ζητούν πρωτοβουλίες από τον Καραμανλή προτού να είναι πολύ αργά, καθώς και επαναπροσέγγιση των λαϊκών στρωμάτων".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Του Κυρίου ΔΕηΘώμεν..."
Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "πρωτοβουλίες από τον πρωθυπουργό εν όψει της ΔΕΘ περιμένουν κυβερνητικά στ
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.