ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καθολική συμμετοχή στην απεργία ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ - Επεισόδια στην Αθήνα

09:52 - 25 Φεβ 2010 | ΓΕΝΙΚΑ
Με τη μαζική πορεία των συνδικάτων κορυφώθηκε η 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, εναντίον των οικονομικών μέτρων και των αλλαγών στο ασφαλιστικό. Μικρής έκτασης επεισόδια δημιουργήθηκαν όταν κουκουλοφόροι που παρεισέφρησαν στις συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας προκάλεσαν φθορές σε 15 καταστήματα και 5 μηχανήματα τραπεζών. Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε στο Πεδίον του Άρεως, ενώ του ΠΑΜΕ στην Πλατεία Ομονοίας.

Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν επίσης δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις. Το Εργατικό Κέντρο της πόλης και η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης διοργάνωσαν συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο, ενώ το ΠΑΜΕ στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Για καθολική συμμετοχή των εργαζομένων απ' όλους τους κλάδους και τους εργασιακούς χώρους κάνει λόγο η ΓΣΕΕ και προσθέτει ότι σε αρκετούς χώρους δουλειάς η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία άγγιξε το 100%.

"Τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης είναι άδικα και αντικοινωνικά και παρά τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχουν στο εισόδημά μας στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματά μας δεν πρόκειται να οδηγήσουν σε διέξοδο από την κρίση", τονίζει σε ανακοίνωσή της ΓΣΕΕ.

Τα μέτρα της κυβέρνησης πρόκειται να βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχει το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.