ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Spiegel: Μαθαίνοντας τη... λιτότητα στην Ελλάδα

20:24 - 24 Ιαν 2013 | ΜΜΕ
«Πολιτικοί από το Βερολίνο πηγαίνουν στην Ελλάδα για μαθήματα λιτότητας», είναι ο τίτλος ρεπορτάζ της έντυπης έκδοσης του Spiegel που αναφέρεται σε επικείμενο ταξίδι «35 βερολινέζων βουλευτών και συμβούλων τον ερχόμενο Απρίλιο στην ελληνική πρωτεύουσα».

Στο σχετικό δημοσίευμα υπογραμμίζεται ότι το ταξίδι γίνεται «σε βάρος των φορολογούμενων» και σημειώνεται ότι «οι πολιτικοί θέλουν να ενημερωθούν για τις προσπάθειες λιτότητας των Αθηναίων». Κάνοντας μια σύντομη αναφορά στα τεράστια οικονομικά προβλήματα του υπερχρεωμένου κρατιδίου του Βερολίνου, που δέχεται ενισχύσεις από άλλα, όπως είναι η Βαυαρία, η Βάδη-Βυρτεμβέργη και η Έσση, το γερμανικό περιοδικό σημειώνει:

 

«Κατά το σύνθημα ‘μαθαίνοντας από τους Έλληνες σημαίνει μαθαίνοντας πώς να κερδίζεις’, 35 βουλευτές και σύμβουλοι θα βρεθούν τον Απρίλιο για τέσσερις μέρες στην Αθήνα προκειμένου να ενημερωθούν για όλα τα οικονομικής φύσης ζητήματα της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. 'Κομίζω ευρώ εις Αθήνας', για να μάθω κάτω από την Ακρόπολη πώς να διαχειρίζομαι χρήματα: εννοείται ότι αυτή η εκδρομή με έξοδα των γερμανών φορολογουμένων θα έχει ως επίκεντρο ‘τις αναγκαίες προσπάθειες περικοπών στον προϋπολογισμό’, όπως τονίζουν οι διοργανωτές του ταξιδιού.

 

Το ταξίδι θα κοστίσει μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Για να πειστεί ο πρόεδρος της τοπικής βουλής για την αναγκαιότητα αυτού του ταξιδιού, θα οριστεί τώρα μια σειρά σημαντικών συναντήσεων. Ήδη έχει ζητηθεί από τη γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα να εκπονήσει ένα γενικό πρόγραμμα του ταξιδιού».

Τελευταία τροποποίηση στις 01:53 - 25 Ιαν 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.