ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυτό το αυτοκίνητο ξεπερνά και την Bugatti Veyron

13:37 - 02 Απρ 2013 | Car
Αυτό το αυτοκίνητο ξεπερνά και την Bugatti Veyron
Το απόλυτο αυτοκίνητο, το πιο γρήγορο στον κόσμο και το πιο προηγμένο τεχνολογικά, σχεδιάζει να λανσάρει άμεσα στην αγορά η Weber Sportcars. Η ελβετική εταιρεία κατασκευής supercars, παρουσίασε πρόσφατα το FasterOne, ένα supercarμε 1.200 ίππους και τελική ταχύτητα που ξεπερνά τα 400 χλμ./ώρα.
Η BugattiVeyronείναι αυτή τη στιγμή το κορυφαίο αυτοκίνητο παραγωγής, όσον αφορά τη δύναμη και τις επιδόσεις. Στο άμεσο μέλλον ωστόσο, τα σκήπτρα είναι πιθανό να πάρει το Weber FasterOne, το οποίο έχει εξελιχθεί από πρώην μηχανικούς των ομάδων της F1, BMW Sauber και Petronas.
Το ελβετικό supercar, ζυγίζει μόλις 1.250 κιλά χάρη στα ελαφριά και προηγμένα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί, όπως τα ανθρακονήματα. Τροφοδοτείται από ένα V10 κινητήρα twinturbo, με την απόδοση του να φθάνει τους 1.200 ίππους και τα 1.250 Nm ροπής. Έχει αναλογία ισχύς/βάρους με 0,96 ίππους ανά χιλιόγραμμο, με τις επιδόσεις να είναι καταιγιστικές.
Επιταχύνεται στα 0-100 σε 2,5 δευτερόλεπτα, στα 0-300 σε 16,2΄΄ και η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 400 χλμ./ώρα. Η κίνηση μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου προδιαγραφών F1, με την αεροδυναμική του να αγγίζει το τέλειο.
Η Weber Sportcars θα ξεκινήσει την παραγωγή του αυτοκινήτου τον επόμενο μήνα και θα κατασκευάσει μόλις έξι μονάδες, με την τιμή του να είναι άγνωστη μέχρι στιγμής.
Λουκάς Παπαλάμπρος
 

Read more http://www.monopoli.gr/cars-and-motion/new-models/item/118845-Ayto-to-aytokinhto-xeperna-kai-thn-Bugatti-Veyron

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.