ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η κόλαση και ο παράδεισος μαζί!

15:59 - 15 Μαϊ 2013 | Car
Η κόλαση και ο παράδεισος μαζί!
Αν θεωρήσατε ότι η Veneno είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά αυτοκίνητα που βγήκε ποτέ από το εργοστάσιο της Lamborghini, ήρθε ή ώρα να αλλάξετε άποψη. Το νέο μοντέλο με την ονομασία Egoista είναι ότι πιο προκλητικό έχουμε δει ποτέ στην ιστορία της αυτοκίνησης.
Πρόκειται για ένα on-offαυτοκίνητο, δηλαδή κατασκευάστηκε σε μια μόνο μονάδα, με την τιμή του να είναι άγνωστη. Υπεύθυνος για αυτό το εκπληκτικό όχημα είναι ο αρχισχεδιαστής της VW. O Walter de Silva εμπνεύστηκε από τα ελικόπτερα Απάτσι, με τις αιχμηρές γραμμές, την ιδιαίτερη μάσκα και την καλύπτρα πάνω από τη θέση οδήγησης να κλέβουν την παράσταση.
Περιμετρικά του αμαξώματος και στην οροφή βρίσκονται συνολικά 10 φώτα, με το εσωτερικό να έχει μια μόνο κεντρική θέση. Το cockpit είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα και αλουμίνιο διαμορφώνοντας ένα θάλαμο μαχητικού αεροσκάφους. Για την έξοδο του οδηγού από την καμπίνα της Egoista απαιτείται η αφαίρεση της στεφάνης του τιμονιού και φυσικά το άνοιγμα του θόλου που σκεπάζει τη θέση οδήγησης.
Όσο για τον κινητήρα, τροφοδοτείται από τον γνωστό V10 κινητήρα 5,2 λίτρων της Gallardo, απόδοσης 600 ίππων.
Λουκάς Παπαλάμπρος
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.