ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το ακριβότερο αυτοκίνητο στον κόσμο!

14:30 - 29 Μαϊ 2013 | Car
Το ακριβότερο αυτοκίνητο στον κόσμο!
Αν θεωρείτε ότι η LaFerrari, η McLarenP1 και η BugattiVeryon είναι τα ακριβότερα αυτοκίνητα στον κόσμο κάνετε λάθος. Η Bugatti 57SC Atlantic είναι ο κάτοχος του τίτλου, όντας ένα από τα πιο εντυπωσιακά μοντέλα στην ιστορία της αυτοκίνησης.
Πρόκειται για ένα πραγματικό κομψοτέχνημα των τεσσάρων τροχών. Παράχθηκε το 1938 σε μόλις τέσσερις μονάδες, εκ των οποίων δύο κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στον κόσμο. Το ένα από αυτά ανήκει στον διάσημο σχεδιαστή μόδας Ralph Lauren, έναν από τους μεγαλύτερους συλλέκτες αυτοκινήτων. Κοστίζει περισσότερα από 30 εκατομμύρια δολάρια, με το δεύτερο πιο ακριβό να είναι μια Ferrari Testa Rossa του 1957 που δημοπρατήθηκε το 2009 για 12 εκατομμύρια.
Μέχρι στιγμής, κανένα αυτοκίνητο δεν έχει μπορέσει να πλησιάσει καν την τιμή της Bugatti 57SC Atlantic. Το συλλεκτικό μοντέλο κυκλοφορεί κανονικά, έχει μήκος περίπου τρία μέτρα και χαρακτηρίζεται από το ιδιόμορφο σχήμα του αμαξώματος. Τροφοδοτείται από ένα υπερτροφοδοτουμενο κινητήρα, απόδοσης 200 ίππων.
Ο RalphLaurenκατά καιρούς εμφανίζεται με το πανέμορφο τετράτροχο του σε εκδηλώσεις, τραβώντας φυσικά όλα τα βλέμματα πάνω του. Πρόσφατα, παρευρέθηκε στην «Villa d’Este» της λίμνης Como στην Ιταλία, κερδίζοντας και το βραβείο του καλύτερου αυτοκινήτου.
Λουκάς Παπαλάμπρος
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.