ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απερίγραπτα… όμορφη!

13:35 - 04 Ιουν 2013 | Car
Απερίγραπτα… όμορφη!
Στην ετήσια εκδήλωση «Concorso di Eleganza di Villa d'Este» της Ιταλίας, παρουσιάστηκε ένα από τα πιο όμορφα αυτοκίνητα που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά ότι οι γείτονες μας είναι οι κορυφαίοι στο στιλ και την σχεδίαση.
Η AlfaRomeoDiscoVolantebyTouring, είναι ένα διθέσιο coupeπου συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο το ρετρό με το σύγχρονο. Το αυτοκίνητο αποτίνει φόρο τιμής στην Alfa Romeo 1900 C52, με το σασί και τα μηχανικά μέρη να προέρχονται από την 8C Competizione.
Είναι κατασκευασμένη από ανθρακονήματα και αλουμίνιο, έχοντας αρκετά χαμηλό βάρος, με τον V8 4,7 λίτρων κινητήρα να αποδίδει 450 ίππους και μέγιστη ροπή 480 Nm. Το κιβώτιο είναι ηλεκτρικά ελεγχόμενο, με έξι σχέσεις και paddles στο τιμόνι για τις αλλαγές ταχυτήτων, ενώ το διαφορικό είναι μπλοκέ. Για τα 0-100 χρειάζεται μόλις 4,2 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 290 χλμ./ώρα.
Κάθε αυτοκίνητο χρειάζεται πάνω από 4.000 ώρες εξειδικευμένης δουλειάς και κατασκευάζεται μόνο κατά παραγγελία. Το αυτοκίνητο με αριθμό παραγωγής 01 παρουσιάστηκε στην εκδήλωση του Concorso di Eleganza, ενώ άλλα δύο ολοκληρώνονται σύντομα.
Λουκάς Παπαλάμπρος
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.