ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το πρώτο ελληνικό super car!

16:55 - 17 Ιουν 2013 | Car
Το πρώτο ελληνικό super car!
Το εξαιρετικό πρωτότυπο αυτοκίνητο Korres Project 4, το οποίο αποτελεί την πρώτη απόπειρα Έλληνα στην κατηγορία των supercar, παρουσιάστηκε την Κυριακή 16 Ιουνίου στη συνάντηση κλασικών οχημάτων και μοτοσικλετών, στο στρατιωτικό αεροδρόμιο στο Τατόι.
Το αυτοκίνητο είναι δημιουργία του Δημήτρη Κορρέ και ξεχωρίζει από κάθε τι άλλο έχουμε δει μέχρι στιγμής, χάρη στην ρυθμιζόμενη ανάρτηση. Η λειτουργία αυτή που είναι διεθνώς αναγνωρισμένη και πατενταρισμένη, δίνει τη δυνατότητα στο όχημα να κινηθεί ακόμα και εκτός δρόμου με απόλυτη άνεση.
Το Korres Project έχει μήκος 3,6 μέτρα και βάρος 1.600 κιλά. Τροφοδοτείται από ένα V8 κινητήρα χωρητικότητας 7.0 λίτρων της CorvetteZO6, απόδοσης 505 ίππων. Επιταχύνεται στα 0-100 σε 3,8 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 300 χλμ./ώρα. Διαθέτει τρία διαφορικά με κεντρικό κλείδωμα, με το κιβώτιο ταχυτήτων να είναι έξι σχέσεων.
Στόχος του Δημήτρη Κορρέ είναι η κατασκευή 50 μονάδων του μοντέλου, έχοντας βλέψεις κυρίως στην αγορά της Αμερικής και της Μέσης Ανατολής.
Λουκάς Παπαλάμπρος
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.