ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ολική επαναφορά για την Mazda

15:07 - 28 Ιουν 2013 | Car
Ολική επαναφορά για την Mazda
Έπειτα από χρόνια απραξίας και πολλά οικονομικά προβλήματα, η Mazdaέκανε την μεγάλη έκπληξη σε μια από τις πιο απαιτητικές κατηγορίες της αγοράς. Το νέο Mazda3 ήρθε, έτοιμο να ανταγωνιστεί τους κορυφαίους, όπως το VWGolf, το FordFocusκαι το ToyotaAuris.
Το καινούριο μικρομεσαίο μοντέλο της ιαπωνικής φίρμας κερδίζει τις εντυπώσεις από την πρώτη ματιά, χάρη στη δυναμική και επιθετική σχεδίαση του αμαξώματος. Οι γραμμές δένουν αρμονικά μεταξύ τους, δημιουργώντας ένα καλαίσθητο σύνολο. Το μήκος του αυτοκινήτου είναι στα 4.465 μέτρα, με το βάρος να έχει περιοριστεί στα 1.190 κιλά, προς όφελος των επιδόσεων και της οδικής συμπεριφοράς.
Η ίδια ελκυστική εικόνα ακολουθείται και στο εσωτερικό, με τους Ιάπωνες να έχουν ουσιαστικά υιοθετήσει την ευρωπαϊκή φιλοσοφία. Δηλαδή, πιο ποιοτικά υλικά στην καμπίνα, σύγχρονη σχεδίαση, πρακτικότητα και χώρους. Τη διαφορά κάνουν η οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα και ο πίνακας οργάνων, ο οποίος διαθέτει ψηφιακό ταχύμετρο και αναλογικό στροφόμετρο. Το πορτ-μπαγκάζ έχει χωρητικότητα 350 λίτρων, που με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων φθάνει τα 1.250 λτ..
Στους κινητήρες υπάρχουν τρεις βενζίνης και ένας diesel, όλοι τεχνολογίας «SKYACTIV». Στη βάση είναι ο 1,5 λίτρου, απόδοσης 100 ίππων και 150 Nm ροπής, με τον δίλιτρο των 120 ίππων να ακολουθεί. Ο τελευταίος είναι διαθέσιμος και σε έκδοση «high performance» με σύστημα ανάκτησης ενέργειας, αποδίδοντας 165 ίππους. Όσο για τον πετρελαιοκινητήρα SKYACTIV-D 2,2 λτ., αποδίδει 150 ίππους και 380 Nm ροπής. Όλα τα μοτέρ συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων και προαιρετικά με αυτόματο.
Όσο για το λανσάρισμα του στην αγορά, υπολογίζεται για το φθινόπωρο.
Λουκάς Παπαλάμπρος
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.