ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ταχύτερη Octavia που κατασκευάστηκε ποτέ

11:09 - 05 Ιουλ 2013 | Car
Η ταχύτερη Octavia που κατασκευάστηκε ποτέ
Την έκδοση RSτης νέας Octavia, του ταχύτερου μοντέλου που έχει βγει από το εργοστάσιο, συνδυάζοντας τις υψηλές επιδόσεις και την οδηγική απόλαυση, παρουσίασε στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwoodη Skoda.
Η νέα OctaviaRS τροφοδοτείται με δύο κινητήρες, τον 2.0 TSIμε τους 220 ίππους και τον 2.0 TDI, απόδοσης 184 ίππων. Στην βενζινοκίνητη έκδοση, επιταχύνει στα 0-100 σε 6,8 δευτερόλεπτα και έχει τελική ταχύτητα 248 χλμ./ώρα., ενώ στην dieselοι επιδόσεις είναι 8,1΄΄ και 232 χλμ./ώρα., αντίστοιχα.
Σε σύγκριση με τη απερχόμενη γενιά, παρότι τα μοτέρ είναι πιο ισχυρά, καταναλώνουν έως και 19% λιγότερο καύσιμο, με το Start-Stop και το σύστημα ανάκτησης ενέργειας να ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό.
Σχεδιαστικά, χαρακτηρίζεται από τον ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα, τα φώτα ομίχλης, τους προβολείς bi-xenon με τεχνολογία LED, το διαχύτη πίσω, τις διπλές απολήξεις της εξάτμισης και τα μεγάλα φρένα με τις κόκκινες δαγκάνες. Στο εσωτερικό, τα μπάκετ καθίσματα, ο πίνακας οργάνων με την έγχρωμη οθόνη και το λογότυπο RS, αναδεικνύουν το σπορ προφίλ του αυτοκινήτου.
Η νέα Octavia RS θα είναι διαθέσιμη στην ελληνική αγορά το τελευταίο τρίμηνο του έτους.
Λουκάς Παπαλάμπρος
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.