ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυτοκίνητα κοινής ωφελείας ! Οικολογική οδήγηση με πρωτότυπη μέθοδο ενοικίασης

15:06 - 23 Ιουλ 2013 | Car
Αυτοκίνητα
Όσο οι Έλληνες ζητούν ποδηλατοδρόμους και οι Νεοϋορκέζοι συνηθίζουν το νέο πρόγραμμα «μοιράζομαι το ίδιο ποδήλατο», οι Παριζιάνοι τρέχουν μίλια μπροστά, μέσω του κοινόχρηστου ηλεκτρικού αυτοκινήτου!
Η πρωτοπορία αυτή ξεκίνησε στο Παρίσι τον Δεκέμβριο του 2011, και σήμερα τα μέλη της αγγίζουν τις 65.000, όταν τα διαθέσιμα ηλεκτρικά αυτοκίνητα Bolloré είναι μόλις 2.000.
Το σύστημα, όπως φαίνεται, ζήλεψαν οι Ηνωμένες Πολιτείες. Μετά από ανακοίνωση του ομίλου Bolloré, τον Ιούνιο του 2012, 500 ηλεκτρικά αυτοκίνητα (πιθανόν το Ford Focus Electric και Nissan Leaf) θα διατεθούν στην Ινδιανάπολη, από την άνοιξη του 2013.
Οι χρήστες πληρώνουν μέσω συνδρομής και το ποσό εξαρτάται από τη διάρκεια της χρήσης τους. Δηλαδή μια ημέρα κοστίζει 10 ευρώ, η εβδομάδα 25 ευρώ, ο μήνας 30 ευρώ και το έτος μόνο 144 ευρώ. Μετά την εγγραφή στον επίσημο ιστότοπο, ο χρήστης μπορεί να οδηγήσει το αυτοκίνητο αμέσως. Αρκεί να βρει διαθέσιμο αυτοκίνητο σε κοντινό του σταθμό και να το αφήσει σε κάποιον άλλο καθορισμένο σταθμό της εταιρίας. Αν ο προορισμός του χρήστη είναι μακριά από τις θέσεις παρκαρίσματος που προβλέπει η εταιρεία, μπορεί να παρκάρει το κοινόχρηστο αυτοκίνητο σε οποιοδήποτε parking, πληρώνοντας επιπλέον χρέωση. (7 ευρώ για τα μέλη που τα έχουν» νοικιάσει» για μια μέρα, 6 ευρώ για όσους έχουν νοικιάσει τα αμάξια για μια εβδομάδα ή για ένα μήνα και 5 ευρώ για τους χρήστες ετήσιας συνδρομής).
Υ.Γ. H πρωτότυπη αυτή μέθοδος car sharing, δεν προβλέπεται να έρθει στη χώρα μας νωρίτερα από το πέρας τουλάχιστον δύο χρόνων.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.