ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Nissan ετοιμάζει το ιαπωνικό «θαύμα»!

14:46 - 01 Αυγ 2013 | Car
Η Nissan ετοιμάζει το ιαπωνικό «θαύμα»!
Τον τίτλο του ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής στον κόσμο, ξεπερνώντας ακόμα και την ακριβοθώρητη BugattiVeyronθέλει να πάρει η Nissan, ετοιμάζοντας μια νέα έκδοση του GT-R που προκαλεί «τρόμο» στους αντιπάλους και θαυμασμό στους φίλους των τεσσάρων τροχών.
Οι Ιάπωνες έχουν ξεκινήσει ήδη την εξέλιξη και τις δοκιμές του GT-RNismo, με την επίσημη παρουσίαση του να αναμένεται στην έκθεση του Τόκιο, τον Νοέμβριο. Το εν λόγω μοντέλο θα επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 2 δευτερόλεπτα, ξεπερνώντας και την Veyronτων 1.200 ίππων και του 1,5 εκατ. ευρώ ή οποία καλύπτει την απόσταση σε 2,4΄΄.
Η καινούρια έκδοση τροφοδοτείται από τον γνωστό V6 κινητήρα των 3,8 λίτρων με τα διπλά turbo, ο οποίος χάρη στις αναβαθμίσεις ξεπερνά σε ισχύ τους 570 ίππους. Για να επιτευχθούν όμως οι «υπερηχητικές» επιδόσεις, οι μηχανικοί της Nissan έχουν ελαττώσει σημαντικά το βάρος του αυτοκίνητου με εκτενή χρήση ανθρακονημάτων και άλλων προηγμένων υλικών, ενώ παρεμβάσεις έχουν γίνει και στα υπόλοιπα μηχανικά μέρη.
Λουκάς Παπαλάμπρος
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.