ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H Toyota δωρίζει μηχανικούς!

15:27 - 05 Αυγ 2013 | Car
H Toyota δωρίζει μηχανικούς!
Σε μια διαφορετική φιλανθρωπική δράση επιδόθηκε πρόσφατα η Toyota, κερδίζοντας το θαυμασμό όλων με την πρωτοποριακή κίνηση της και το αποτέλεσμα που επέφερε.
Η Toyotaμαζί με κάποιες άλλες μεγάλες επιχειρήσεις είναι από τους βασικούς χορηγούς του φιλανθρωπικού ιδρύματος της Νέας Υόρκης «Food Bank for New York City», το οποίο έχει ως στόχο την καταπολέμηση της πείνας. Κάθε χρόνο από το ίδρυμα λαμβάνουν τροφή περισσότεροι από 1,5 άνθρωποι.
Η ιαπωνική φίρμα αυτή τη φορά όμως, αντί για χρήματα είπε να βοηθήσει το ίδρυμα με ένα άλλο τρόπο τον οποίο ονόμασε «kaizen» και στη γλώσσα τους σημαίνει διαρκής βελτίωση. Έτσι, έδωσε την τράπεζα φαγητού μια μεγάλη ομάδα μηχανικών, οι οποίοι είχαν ως στόχο να βοηθήσουν στην γρηγορότερη εξυπηρέτηση των ανθρώπων που περίμεναν να φάνε.
Φυσικά, ο υπεύθυνος της FoodBankείχε τις αντιρρήσεις του, καθώς δεν περίμενε να πιάσει ποτέ κάτι τέτοιο, ζητώντας την εύκολη λύση, δηλαδή τα λεφτά. Η Toyotaόμως επέμεινε και οι άνθρωποι του ιδρύματος πείστηκαν. Οι μηχανικοί αμέσως έπιασαν τα πόστα τους στο σημείο που είχε οριστεί ως εστιατόριο. Στο χώρο μπορούσαν να καθίσουν 50 άτομα αλλά συνήθως οι ουρές που δημιουργούνταν ως τώρα ήταν τεράστιες και η αναμονή έφθανε τη 1,5 ώρα.
Με λίγες αλλά ουσιαστικές αλλαγές, τους μηχανικούς να βάζουν προτεραιότητα, να δημιουργούν πλέον μπουφέ και να εντοπίζουν άμεσα τις κενές καρέκλες ο χρόνος μειώθηκε στα 18 λεπτά. Την ίδια στιγμή, η αναμονή για τα πακέτα προμήθειας έπεσε από τα 3 λεπτά στα 11 δευτερόλεπτα και όλοι εξυπηρετήθηκαν γρήγορα και χωρίς φασαρίες.
Ο τρόπος που λειτούργησαν οι μηχανικοί της Toyota, εντυπωσίασε τους πάντες και η νέα μορφή φιλανθρωπίας που δεν βασίζεται μόνο σε χρήματα αλλά και στις γνώσεις για να λυθεί ένα πρόβλημα, είναι πλέον γεγονός.
Λουκάς Παπαλάμπρος
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.