ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επαναπροσδιορισμός κατηγορίας!

12:14 - 21 Αυγ 2013 | Car
Επαναπροσδιορισμός κατηγορίας!
Με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο εισήλθε στην κατηγορία των μικρομεσαίωνcrossover/SUVη Mercedes. Η νέα GLAείναι ίσως το ελκυστικότερο αυτοκίνητο ελευθέρου χρόνου που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια, επαναπροσδιορίζοντας τη θέση της γερμανικής φίρμας αλλά και της κατηγορίας ολόκληρης.
Η GLAείναι αυτό ακριβώς που περιμέναμε. Ένα ξεχωριστό αυτοκίνητο, με ιδιαίτερα δυναμική σχεδίαση, εξεζητημένο design και κορυφαία ποιότητα κατασκευής, όπως όλα άλλωστε τα προϊόντα της Mercedes. Έχει μήκος 4,42 μέτρα, δηλαδή είναι μεγαλύτερο κατά 110 χλστ. από την A-Class, το πλάτος είναι στο 1,80μ. και το ύψος στο 1,50 μέτρο, με τον αεροδυναμικό συντελεστή να είναι μόλις 0,29 Cd.
Στο εσωτερικό δεν υπάρχει καμία αλλαγή σε σχέση με τα υπόλοιπα μοντέλα, με την ποιότητα των υλικών και τη συναρμογή να είναι σε κορυφαία επίπεδα. Στα καθίσματα μπορούν να φιλοξενηθούν τέσσερα άτομα, με το πορτμπαγκάζ να έχει χωρητικότητα 421 λίτρων, που με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων φθάνει τα 836 λτ.
Κάτω από το καπό, φέρει τους γνωστούς κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου που είδαμε στις A-Class και CLA. Στη βάση της γκάμας, είναι ο 1.6 λίτρου με τους 122 και 156 ίππους, ενώ υπάρχει και η έκδοση GLA 220 CDI με τους 170 ίππους, η GLA 250 και με τον δίλιτρο turbo των 211 ίππων και φυσικά η κορυφαία GLA 45 AMG με τους 360 ίππους. Επίσης, είναι πολύ πιθανό να προστεθεί και η οικονομικότερη έκδοση GLA 170 CDI με τον turbodiesel κινητήρα 1,5 λίτρου και τους 109 ίππους.
Βασικό στοιχείο του αυτοκινήτου, είναι ότι το σύστημα τετρακίνησης μπορεί να τοποθετηθεί προαιρετικά σε κάθε έκδοση και συνδυάζεται αποκλειστικά με ημι-αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων.
Οι παραγγελίες της GLAθα ξεκινήσουν αμέσως μετά την έκθεση της Φρανκφούρτης, τον Σεπτέμβριο, με τις πρώτες παραδώσεις να αναμένονται στις αρχές του 2014.
Λουκάς Παπαλάμπρος
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.