ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το νέο κιβώτιο 9 σχέσεων της Mercedes

15:38 - 09 Αυγ 2013 | Car
Το νέο κιβώτιο 9 σχέσεων της Mercedes
Από τον επόμενο κιόλας μήνα θα δούμε το νέο αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων της Mercedes, με την γερμανική εταιρεία να το τοποθετεί για πρώτη φορά στην Ε 350 BlueTEC.
Η γερμανική εταιρεία αλλάζει τα δεδομένα στην παγκόσμια αυτοκίνηση, με το 9G-Tronic να είναι το πιο προηγμένο κιβώτιο ταχυτήτων που έχει κατασκευαστεί ποτέ. Θα χρησιμοποιηθεί σε όλα τα μοντέλα της φίρμας, καθώς είναι συμβατό τόσο στα πισωκίνητα, όσο και στα τετρακίνητα, με το πρώτο να είναι η E350 BlueTEC με τον V6 dieselκινητήρα των 252 ίππων.
Το κιβώτιο χαρακτηρίζεται από την πυκνή κλιμάκωση του και είναι χαρακτηριστικό ότι με ένατη σχέση και με ταχύτητα 120 χλμ./ώρα., το στροφόμετρο δείχνει μόλις 1.350 σ.α.λ. Επίσης, είναι ελαφρύτερο από το 7G-Tronic που χρησιμοποιείται ήδη και βοηθά σημαντικά τόσο στην αύξηση των επιδόσεων, όσο και στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου.
Το θέμα βέβαια, είναι που θα σταματήσουν οι εταιρείες, καθώς μέχρι και πριν και λίγα χρόνια, τα εξατάχυτα κιβώτια θεωρούνταν προνόμιο. Πλέον, έχουμε 8αρια και 9αρια και πολύ βρίσκεται και το πρώτο 10αρι κιβώτιο. Υπάρχει τελικά όριο;
Λουκάς Παπαλάμπρος
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.