ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επικίνδυνα τα γυαλιά της Google στην οδήγηση

15:43 - 23 Αυγ 2013 | Car
Επικίνδυνα τα γυαλιά της Google στην οδήγηση
Μετά τα smartphone, η νέα μόδα των απανταχού φίλων των gadgetακούει στο όνομα «Google Glasses». Πρόκειται για τα πιο προηγμένα γυαλιά που έχουν κατασκευαστεί ποτέ, προσφέροντας απίστευτες επιλογές και καινοτομίες.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα γυαλιά της Googleαναμένεται να «κυριεύσουν» τον κόσμο από τα τέλη του 2013 οπότε και θα λανσαριστούν. Ωστόσο, στην Αγγλία έχουν ήδη προκαλέσει κύμα αντιδράσεων, με το Υπουργείο Μεταφορών να τα έχει κρίνει ως επικίνδυνα για την οδήγηση.
Έπειτα από έρευνα του υπουργείου, αποδείχθηκε ότι τα γυαλιά αποσπούν την προσοχή του οδηγού από το δρόμο και γι αυτό οποιοσδήποτε τα φοράει ενώ οδηγεί είναι παράνομος και τιμωρείται με πρόστιμο ανάλογο της χρήσης κινητού τηλεφώνου.
Τα «Google Glasses» παρέχουν εικόνα υψηλής ανάλυσης και είναι συμβατά με συσκευές που λειτουργούν με Android. Έχουν δυνατότητα λήψης video, ασύρματη σύνδεση WiFi και Bluetooth, θύρα micro USB και αποθηκευτικό χώρο 16 GB. Η διάθεση τους θα ξεκινήσει στα τέλη του έτους και κοστίζουν περίπου 1.500 λίρες.
Λουκάς Παπαλάμπρος
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.