ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα αυτοκίνητα του μέλλοντος δεν χρειάζονται οδηγό!

14:38 - 02 Σεπ 2013 | Car
Τα αυτοκίνητα του μέλλοντος δεν χρειάζονται οδηγό!
Μια μετά την άλλη, οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες παρουσιάζουν τις σκέψεις και τις ιδέες τους για τα μελλοντικά αυτοκίνητα, τα οποία μέσω προηγμένων συστημάτων, ραντάρ και αισθητήρων θα μπορούν να κινούνται αυτόνομα στους δρόμους.
Μετά την Volvo, τη BMWκαι τη Mercedes, η Nissanανακοίνωσε ότι μέχρι το 2020 θα λανσάρει στην αγορά τα πρώτα αυτοκίνητα δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης. Το εντυπωσιακό είναι, ότι η νέα τεχνολογία δεν θα είναι διαθέσιμη σε ένα μόνο μοντέλο αλλά σχεδόν σε όλη τη γκάμα της εταιρείας.
Στόχος της, είναι να προσφέρει τα αυτόνομα αυτοκίνητα σε όσο γίνεται πιο χαμηλές τιμές ώστε να είναι προσιτά προς τους καταναλωτές και συγχρόνως να περιορίσει τα τροχαία ατυχήματα και να δώσει τη δυνατότητα ακόμα και σε άτομα με κινητικά προβλήματα να αγοράσουν το δικό τους αυτοκίνητο.
Χάρη σε μια σειρά καμερών, ραντάρ και αισθητήρων, το όχημα μπορεί και κινείται αυτόνομα ρυθμίζοντας αυτόματα την ταχύτητα ανάλογα τα όρια ταχύτητας, εντοπίζει οποιοδήποτε κίνδυνο, στρίβει, κάνει ελιγμούς και φρενάρει με απόλυτη ασφάλεια.
Φυσικά, η επανάσταση στην αυτόνομη οδήγηση δεν μπορεί να έρθει έτσι απλά. Απαιτείται χρόνος ώστε να συνηθίσουν οι άνθρωποι τη νέα τεχνολογία αλλά και να πεισθεί και η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία μέχρι στιγμής δεν επιτρέπει αυτά τα αυτοκίνητα, αν η ταχύτητα τους ξεπερνά τα 10χλμ./ώρα.
Όπως και να έχει, τα αυτόνομα οχήματα είναι πολύ κοντά και όπως όλα δείχνουν την επόμενη δεκαετία θα ελαχιστοποιηθεί η συμβολή του ανθρώπου κατά την οδήγηση.
Λουκάς Παπαλάμπρος
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.