ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έτοιμο το πρώτο SUV της Maserati

15:32 - 06 Σεπ 2013 | Car
Έτοιμο το πρώτο SUV της Maserati
Στην κατηγορία των SUVυψηλών επιδόσεων θα μπει τον επόμενο χρόνο η Maserati. Το νέο μοντέλο με την ονομασία Levanteθα λανσαριστεί το 2014, όπως ανακοίνωσε επίσημα η ιταλική εταιρεία.
Στόχος της Maseratiείναι να μπει ανάμεσα στα PorscheCayenneκαι BMWΧ5, δυο από τα καλύτερα και πιο δημοφιλή αυτοκίνητα της κατηγορίας. Το Levanteθα χαρακτηρίζεται από τη δυναμική και σπορ σχεδίαση του, την πολυτελή και άνετη καμπίνα και τους ισχυρούς κινητήρες.
Τα περισσότερα τμήματα του αμαξώματος είναι κατασκευασμένα από αλουμινίου, ενώ δανείζεται πολλά στοιχεία από τα δύο καινούρια μοντέλα, Quattroporte και Ghibli. Όσον αφορά τα μηχανικά σύνολα, στη βάση της γκάμας θα είναι o V6 diesel, απόδοσης 275 ίππων και 600 Nm ροπής, ακολουθεί ο V6 τρίλιτρος βενζίνης με 410 ίππους και 550 Nm ροπής και στην κορυφή βρίσκεται ο V8 3,8 λίτρων με διπλό turbo και 530 ίππους.
Το πρώτο SUVτης Maserati, θα κατασκευαστεί στο εργοστάσιο Mirafiori της Fiat, στο Τορίνο της Ιταλίας. Όσο για την τιμή, θα κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με αυτά των παραπάνω βασικών ανταγωνιστών.
Λουκάς Παπαλάμπρος
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.