ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκτός WRC το Ράλι Ακρόπολις

15:51 - 26 Σεπ 2013 | Car
Εκτός WRC το Ράλι Ακρόπολις
Αυτό που όλοι γνώριζαν αλλά κανένας δεν ήθελε να παραδεχθεί, είναι πλέον επίσημο. Ο εθνικός μας αγώνας, το διάσημο Ράλι Ακρόπολις είναι εκτός Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι για το 2014, ίσως και για το 2015, με τη θέση του να παίρνει η Πολωνία.
Το Συμβούλιο Μηχανοκίνητων Σπορ της FIA θα συνεδριάσει τις επόμενες μέρες, επικυρώνοντας την έξοδο του ελληνικού αγώνα από το WRC. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική απώλεια, έναν από τους θρυλικούς αγώνες του πρωταθλήματος και αναπόσπαστο κομμάτι από το 1973.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι τα μεγαλύτερα Μέσα Ενημέρωσης από όλο τον κόσμο και σημαντικά στελέχη του WRC, στάθηκαν σε αυτή την εξέλιξη. Ο επικεφαλής της VWMotorsport, Jost Capito, εμφανίστηκε δυσαρεστημένος από την απόφαση, λέγοντας χαρακτηριστικά. «Το Ακρόπολις είναι ένας εμβληματικός αγώνας. Πάντα ήταν ένα καλό, απαιτητικό ράλι που όλοι οι οδηγοί περίμεναν με αγωνία. Δεν είναι καλό να βγει η Ελλάδα. Αυτή την περίοδο τους τα παίρνουν όλα. Δεν ξέρω πώς αυτή η χώρα θα επιβιώσει αν συνεχίσουν να κάνουν τα ίδιο και να τα παίρνουν όλα από το λαό της. Είναι ένας πολύ περήφανος λαός και αν τους πάρεις ακόμα και την περηφάνια τους, δεν θα μπορέσουν να ανακάμψουν».
Σημείωση: Όλα αυτά τα λόγια από ένα Γερμανό παρακαλώ!
Περιμένουμε από την ελληνική οργανωτική επιτροπή να πάρει θέση και να εξηγήσει πλέον ξεκάθαρα για ποιους λόγους η FIAπήρε αυτή την απόφαση.
Λουκάς Παπαλάμπρος
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.